Zamulony internet

Witam. Mam bardzo poważny problem. Robiłem format dysku 6dni temu ale od 2 dni mi neta tak spowolniło że wejście na ta stronę,zalogowania się zajęło mi prawie 50min. Mam raporty OTL lecz nie mogę ich wstawić ponieważ nie wchodzą mi tego typu strony…wie ktoś może w czym tkwi problem i jak to naprawić? z góry baaardzo dziękuje bo jest to naprawdę męczące…

Vexy ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Wykluczasz fizyczne uszkodzenie połączenia? Tzn wykluczysz uszkodzony kabel, router (czyli czy łącze chodzi na innym urządzeniu).

Czy jak podłączysz modem 3G lub telefon jako modem to Internet działa normalnie?

Komputer został przeskanowany programem antywirusowym z aktualną bazą wirusów (wgraną ręcznie, bo update bazy by ci się robił chyba 2 dni)

Co widzisz pod http://212.77.100.101/

Co pokazuje polecenie wpisane w Start / cmd (Start / uruchom / cmd)? (niech przeleci do końca)

ping -n 30 212.77.100.101

Wykluczam wszystkie fizyczne uszkodzenia…router sprawny, kabel caly…

Nie wiem nie bawiłem się nigdy w to.

Został przeskanowany NOD32 z aktualna baza wirusów

Pod tym linkiem wchodzi mi strona Wirtualnej Polski

uruchamiam to cmd ale nic nie leci stoi w miejscu cały czas

Nic nie kumam

Bo to jakby się wykluczało.

Zmień DNS na (pierwszy) 8.8.8.8 i (drugi) 8.8.4.4. Z tym że to bez sensu trochę.