Zamulony laptop... nie można nic pobierać, problem z otl


(drdala) #1

Witam mam problem z laptopem...

zrobiłem skan otl lecz przy próbie generowania raportów program wyrzucił błąd - nie można odnaleźć określonej ścieżki czy coś podobnego

jak próbuje pobrać coś z internetu przez google chrom to pobierze się a na końcu pokazuje się niepowodzenie... i Ustawienia zabezpieczeń na komputerze zablokowały ten plik. antywirus odinstalowany a zapora wyłączona. W mozilli w ogóle nie zaczyna się pobieranie... jak ściągnąłem na innym komie instalke np. ccleanera i skopiowałem na ten laptop też nie mogę zainstalować zatrzymuję się na kroku z qtrax silverlight

co robić pomocy

przeniosłem otl z pulpitu na dysk D i udało mu się wygnereować logi

pokazuje logi z otl

extras-

http://wklejto.pl/163363

otl-

http://wklejto.pl/163364

proszę o szybką pomoc bo dziś muszę zrobić tego laptopa a jak nie to używam combofix a jak nie pomoze to robię format

-- Dodane 10.06.2013 (Pn) 13:12 --

halo żyje to forum?


(struart) #2

Żyje tylko ludzie są w pracy pomyśl o tym :stuck_out_tongue:

Odinstaluj ręcznie wszystko co ma sweet/toolbar/search/im/emoticons itd w nazwie.

ADWCleaner opcja usuń.

MalwareBytes full skan i usuń co znajdzie.

LOGI z obu programów i nowy OTL.


(drdala) #3

tylko problem bo malwarebytes nie mogę zainstalować


(struart) #4

To zrób pozostałe rzeczy :stuck_out_tongue: możliwe, że po tym puści malwarebytsa :slight_smile: lub zainstaluj go pod awaryjnym.


(drdala) #5

z tego

“Odinstaluj ręcznie wszystko co ma sweet/toolbar/search/im/emoticons itd w nazwie.” znalzałem tylko babylon toolbar

Dodane 10.06.2013 (Pn) 13:46

raport z adw

http://wklejto.pl/163371


(struart) #6

Adw znalazł więcej to teraz pod awaryjnym ogarnij malwarebytes


(drdala) #7

pod awaryjnym malware ruszyło ale strasznie wolno się pobiera pewnie przez to że jest zainfekowany ten laptop


(struart) #8

A nie możesz instalki zassać na innym kompie i ją penem przerzucić na tego co naprawiasz? Znacznie byś to przyśpieszył :smiley:


(Acorus) #9

Pokaż nowe logi z OTL.


(drdala) #10

pokazuję log z malware

usunąłem tą 1 infekcję

http://wklejto.pl/163374

wrzucam nowy log z otl

http://wklejto.pl/163376

czekam na pomoc

extras

http://wklejto.pl/163377

i co teraz?


(struart) #11

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 1

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Złe: (1) Dobre: (0) -> Nie wykonano akcji.

Wg malware jej nie usunąłeś tylko Ci ją wykrył, a ty jej nie zatwierdziłeś, ale akurat ona jest mało istotna.

Poczekaj na kogoś mądrzejszego bo ja tam poza jednym funmoodem nie usuniętym przed ADWCleanera nic więcej tu nie widzę.


(Acorus) #12

Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.W OTL użyj opcji Sprzątanie.

W AdwCleaner użyj opcji Usuń.


(drdala) #13

zrobiłem co dalej?

koniec?

było coś szkodliwego?

Dodane 10.06.2013 (Pn) 15:30

coś chyba jeszcze nie tak bo mimo że mam łącze 10mb/s to ściąga mi avasta z prędkością nawet nie 3kb/s i cały czas spada już 1,5kb/s

Dodane 10.06.2013 (Pn) 15:33

zaczęło ściągać 500kb/s a spadło do 1,5kb/s porażka

Dodane 10.06.2013 (Pn) 15:34

a na drugim laptopie trzyma cały czas 400-500kb/s

co o tym myślicie?


(Acorus) #14

Przeskanuj programem Dr.WEB CureIt http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl

Sprawdź w trybie awaryjnym.


(drdala) #15

usunąłem malware specjalnie żeby spróbować jeszcze raz je zainstalować i nie mogę znów się zatrzymuje na tym samym kroku

Dodane 10.06.2013 (Pn) 15:52

ale avasta instaluje