Witam.Jestem laikiem jeśli chodzi o kompuery wiec przepraszam za niedokładne informacje.Chodzi o to,iż podczas rozmowy na skype zanika mi glos-nie słyszę rozmówcy i on mnie tez nie słyszy.próbowałam to naprawić z podpowiedziami na necie,ale to nic nie dało.Mikrofon i głosniki pokazują,ze działają i daje max.głosność-chwile słychac glos a zachwile jakby sie samo wyciszało do minimum.Z tego co widze to mam Realtek.Gdy mam właczony skype ,nie moge słuchac muzyki na youtubie i ogladac fimmów,gdyz wyskakuje mi błąd,że istnieje problem z dzwiękiem i trzeba zamknąc inne urzadzenie używajace dzwięku.Gdy zamkne skype dzwięk jest i moge odtwarzac muzyke.itp.Podczas rozmowy próbnej na skype echo,głosjest przez chwile a za pare minut nie ma i poziom głośności mikrofonu i glosników jakby sam sie zmniejszał Sciągalam aktualizacje do skype i nie wiem co robić.Chyba musze oddac laptopa specjaliscie,bo nie znam siena tym kompletnie.czy to może być wada windowsa 8.1.laptop jest na gwarancji,nie wiem czy do oddać?
Trudno tak na odległość. Na wszelki wypadek podaj dokładną nazwę laptopa spod spodu.
Podam Ci jak jest u mnie:
W Skype - Narzędzia - Opcje - Ustawienia audio odznacz ‘Automatycznie dostosuj ustawienia’ dla Mikrofon i Głośniki, a suwak Głośności weź na maksimum.
Prawy myszy na ikonkę głośnika w obszarze powiadomień, klikasz Dźwięk - w zakładce Komunikacja zaznaczasz ‘Nic nie rób’.
W zakładce Odtwarzanie klikasz prawym na Głośniki (lub inne urządzenie domyślne u Ciebie) - Właściwości - zakładka Zaawansowane i odznaczasz ‘Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad tym urządzeniem’ i ‘Nadaj priorytet aplikacjom w trybie wyłączności’.
Potwierdzasz wszystko OK.
Podobnie robisz w Nagrywanie dla Mikrofon. Możesz też w zakładce ‘Poziom’ dać suwaki na maksa i w zakładce ‘Rozszerzenia’ zaznaczyć ‘Anulowanie przesunięcia DC’ i ‘Tłumienie zakłóceń’.
Jak nie zadziała, to może trzeba odinstalować sterowniki, zainstalować na czysto i wszystkie punkty zrobić jeszcze raz.