Ostatnio z moim komputerem zaczęły się dziać dziwaczne rzeczy, po około 2-3 godzin pracy nagle zanika grafika (czasem przed tą sytuacją wyskakuje pusty error) [np. w firefoxie skórka zaczyna się robić biała] , znikają nazwy plików [na pulpicie, a nawet w pasku zadań] , żaden program nie chcę się już wtedy uruchomić tak jak by go nie było. Gdy zrestartuję sprzęt jest wszystko ok. do następnych kilku godzin. I przy okazji [to może być za sprawą innego wirusa bądź czynnika] przy graniu w najprostsze gry online przy dużej ilości obiektów itp. fpsy po prostu spadają poniżej 13 nawet gdy ustawie na najniższą jakość [bardzo uciążliwe] .Mógłbym prosić o pomoc? Wiem , że jest taki wątek ale każdy może mieć coś innego. Proszę log z OTL:
Przepraszam za odkopanie tematu, jednak chcę opisać teraźniejszy stan mojego systemu. Tak naprawdę dopiero jakoś dwa dni temu naprawiłem ten problem. Skanowałem Dr. i Malwarebytes, wyszły 2 Spyware. Usunąłem ten syf , problem nie ustąpił. Ruszyło mnie coś aby zmienić antywirusa i proszę po problemie. AVIRA była przyczyną tego cyrku! Usunąłem ją doszczętnie wraz z rejestrem , w jej miejsce AVG i komputer jak nowy - 0 przycięć, szybsza praca i przede wszystkim może pracować ile tylko chcę… więc ostrzegam jak komuś po jakimś czasie znikają nazwy plików, nic nie chcę się uruchamiać itp., a ma Avirę - usunąć natychmiastowo… :!: