od około 3 miesięcy mam taki problem że internet na laptopie zanika (korzystam przez WiFi). Jak już zaniknie internet na laptopie to muszę uruchomić ponownie router lub kliknąć rozwiązywanie problemów z internetem. Czasem bywa że muszę uruchomić ponownie system. Na telefonie internet z tego samego routera działa bez problemu. W czasie gdy na laptopie nie mam internetu to na telefonie działa normalnie. Na windows 8.1 nie miałem takiego problemu. Sterowniki mam wszystkie zainstalowane więc to nie jest ich wina…
Jaki router? Jakie ustawienia sygnału ma ustawione? Sprawdzałeś czy kanał, na którym transmitowany jest sygnał WiFi nie jest zajęty przez sąsiada/-ów? Możesz to sprawdzić telefonem i aplikacją WiFi Analyzer. Tam gdzie ci internet zanika sprawdź jakie pasma są pozajmowane, i wiedząc to przestaw swój router na transmisje na innym, wolnym od zakłóceń.
Miałem przez pewien czas lapiszcze w którym wi-fi działało bez problemu na win7, po aktualizacji do dychy był pokaźny problem z działaniem, po uruchomieniu kompa trzeba było kilkakrotnie resetować kartę aby zaskoczyła, nie pomogły żadne zabiegi, sprzęt wrócił do sprzedawcy.
Poszukaj ewentualnych rozwiązań dla konkretnej karty wi-fi ewentualnie pomyśl o wymianie na jakąś bardziej popularną.