A takich zdjęć to ja mogę wysłać nawet więcej wam jak YouTube działa kulkiem mieli caaaaly czas nawet 24h
Łap trochę kropek i przecinków: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Dzięki za ostrzeżenie (to chyba ostrzeżenie), ale przydałoby się trochę przecinków i kropek. Ciężko zrozumieć o co chodzi a na jednym wdechu nie przeczytam.
Biorą Internet u dostawców, którzy nie przesyłają danych po najtańszych liniach (przez azję czy HGW co) tylko połączenie leci prosto przez zachodnich sąsiadów np. do USA. W ten sposób połączenie nie wykonuje 25 skoków przed dotarciem do serwera gry tylko 6.
No niby na zachód (bez Azji ) to też się da wykonać połączenie z 20 - 30 pośrednikami.
Przy tak słabym zasięgu nie dziwię się, że masz problemy. Mam to samo jak zasięg spada poniżej 40% przy 4G. Problem po części rozwiązuje się po przejściu na 3G. I nie żebym bronił Orange, ale dokładnie to samo ma każda sieć komórkowa.
Głównym problemem jest to, że internet pobierasz z sieci komórkowej a nie np. lokalnej kablówki. Internet nie idzie po kablu tylko z infrastruktury sieci komórkowej. Marny zasięg to jeden z problemów tego typu połączenia. Dochodzi jeszcze obciążenie takiej sieci, które małe nie jest (operatorzy serwują internet no limit, rozmowy, smsy i itd.) To generuje duży ruch i spowolnienia.
Cała czwórka ma swoje za uszami. Jak w Twojej okolicy nie ma BTSów od Orange z nadajnikami LTE+ (Mixed Mode) to kupuje się startery pozostałych, własny Router i testuje zasięg na miejscu. Ostatecznie wybiera najlepszą jakość połączenia.
Zamiast tego robisz guano burzę na forum ogólnopolskim IT i myślisz, że ktoś weźmie poważnie lamenty osoby z nowym kontem.
W centrum miast zasięg czwórki jest przyzwoity, ale zdarzają się martwe strefy.
Na peryferiach zależy jak wiatr wieje (dosłownie).
Mapy na stronach telekomów można o kant klawiatury walnąć.
Jedyną wiarygodną mapę zasięgu BTS znajdziesz tu http://beta.btsearch.pl/
U mnie np wystarczy wejść do bloku by pozbyć się 20-40% zasięgu. Stare budownictwo bloków mieszkalnych skutecznie tłumi zasięg. Na szczęście ja mam wybór różnych sieci przewodowych i obecnie UPC 500 MBit wypada najlepiej. Na Internet mobilny w życiu bym się nie zdecydował przy takiej ilości odbiorców.
U mnie działa.
To nie lte zobacz na screen to połączenie z internetem a nie lte
To jest internet zwykły nie LTE
Ty na telefonie widzisz zwykłe połączenie WiFi, natomiast router łączy się z nadajnikiem BTS jak każdy inny telefon i działa na identycznej zasadzie. Jeśli w Twojej okolicy nie ma tego typu nadajników, bądź są one obciążone do granic możliwości to nie masz się co dziwić. Najlepiej sprawdź Internet w godzinach porannych, jak działa, prędkość UL, DL. Jeśli będzie w miarę ok to znaczy, że w godzinach szczytowych nadajnik z którego korzystasz po prostu nie wyrabia i pozostaje Ci zmienić operatora. CHYBA, że jakimś cudem przewidywana jest modernizacja a teraz jest taki okres. Istnieje również taka możliwość, że korzystasz z nadajnika, że tak to nazwę “zasięgowego”. Zwykle mają one tylko 1 pasmo LTE i nie trzeba wiele, by je zapchać. Takie nadajniki można spotkać na obrzeżach miast, choć i tam już się je rzadko spotyka. Takie nadajniki służą po to, byś po prostu mógł zadzwonić do kogokolwiek.
Sprecyzuj czy masz Orange Internet domowy - światłowód/kabel czy Orange Internet mobilny z routerem 4G. Orange sprzedaje zarówno jeden jak i drugi. Oba mogą służyć do połączenia komputera z siecią i w obu masz router WiFi.
Nie Orange u mnie nie ma światłowodu natomiast bardzo prawdopodobne jest to że takie kable są ponieważ na samym internecie pisze lan taka lampka
Chciałbym wiedzieć jak to jest płacić za coś i nie wiedzieć za co. Co masz napisane w umowie? Jak nazywa się usługa lub co ma w sobie pakiet? To, że świeci lampka LAN kompletnie nic nie znaczy.
Przeglądam ten wątek i bez obrazy, ale autor tematu coś ostro bierze
Podłączyłem kabel ethernet gry zaczęły działać i wszystko wróciło do normy dzięki!!
No wiem brałem ostro bo myślałem że mnie oszukali jedynie okazało się że trzeba kupić kabel Ethernet i wszystko zaczęło działać
Jak się czyta tu twoje posty to albo na haju, albo ze 2 promile miałeś.