Zapis naciśniętych klawiszy

Mój kumpel robił sobie maila. I po zrobieniu zapomniał jaki numer dał w nazwie. Czy jest możliwość odzyskania tego adresu mailowego?

Nie ma takiej możliwości, chyba że miał keyloggera przed założeniem poczty w co wątpie.

Mój nauczyciel od informatyki mówił że można to sprawdzić i myślałem że mogę mu pomóc :confused:

Całkiem możliwe, że można pomóc, tylko… napisałeś kompletnie nieprecyzyjnie i praktycznie bez żadnych szczegółów.

Co to znaczy “robił sobie maila”? Napisał maila, ew. dodał załączniki i wysłał i teraz nie pamięta na jaki adres?

W takim razie niech sprawdzi w folderze (programu pocztowego) gdzie przechowywane są wysłane wiadomości.

A może chodzi o coś jeszcze innego… O co?

Koledze prawdopodobnie chodzi o to że stworzył sobie konto email.

O! fakt… o tym nie pomyślałem :slight_smile:

W takim razie ja bym spróbował wejść ponownie na stronę zakładania konta (o ile pamięta na jakiej stronie/portalu to robił :-D) i w polu login/nazwa użytkownika wpisał pierwszych kilka znaków tej zapomnianej nazwy.

O ile nie zajdzie wyjątkowo niekorzystny zbieg okoliczności - robił to korzystając z Opery, wyłączył w przeglądarce autouzupełnianie, autor strony nie wyłączył jakimś skryptem zapamiętywania wpisywanych w pola danych to może zadziałać właśnie w/w autouzupełnianie danych formularzy i pokazać zapomniany wpis. Warto spróbować.

Z hasłem będzie gorzej…

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na konkretny,

bo na razie jest on mocno mylący

Inaczej temat poleci do śmietnika.

Tworzył nowego maila. A przypomniała mu sie nazwa tylko hasła nie pamięta xD

astersik jak mam inaczej nazwać temat?

Rany… nie tworzył nowego maila, tylko zakładał nowe konto pocztowe

Co do hasła. Jeśli na stronie jest formularz pozwalający na przesłanie zapomnianego hasła - trzeba z niego skorzystać. Jeśli nie ma, cóż… widocznie to nowe konto nie było aż tak bardzo potrzebne, nie korzystał z niego zbyt często skoro zapomniał hasła. W takim razie nie odczuje zbyt boleśnie, jeżeli po prostu zapomni o tamtym i załozy sobie nowe konto :slight_smile: