Zapłać, podaj konto gmaila, bez prawa do zwrotu

Na allegro jest dysk google współdzielony bez limitów. Tanizna, czy pishing?
https://allegrolokalnie.pl/oferta/3x-dysk-google-drive-bez-limitu-na-twoim-koncie

Nie istnieje przecież przestrzeń wirtualna nielimitowana, bo gdzieś są granice pojemności hostingów.

1 polubienie

Mam gościa w firmie który kupił Office za 5 złotych na Alledrogo. Nie widzi w tym nic złego, że ktoś przegląda jego pliki i ma do nich pełny wgląd.

Idiotów nie sieją - sami się rodzą.

Polowanie na jeleni.

Jako backup plików zaszyfrowanych Cryptomatorem - czemu nie?

Dysk jest dodawany jako dysk współdzielony, nie posiada on limitu pojemności.
Doskonałe do przechowywania prywatnych plików (…)

No po prostu mistrz biznesu :slight_smile:

W gsuite przy opłacaniu abonamentu dla ponad 5 osób dają ci “nielimitowane miejsce”, czego nie mówią to, że o ile miejsce jest nielimitowane to transfer już jest :slight_smile:

Ja bym kupił tę usługę i zgłosił do googla. W końcu łamie regulamin konta.

Na dole strony jest link do poinformowania allegro, iż aukcja jest niezgodna z zasadami.

Allegro nic z tym nie zrobi. Takie oferty należy zwyczajnie omijać. Świata nie zbawimy.

1 polubienie

Powinni do formularza dodać pole na opis dokładniejszy problemu, bo tak to trzeba by mailem wysłać PW rozmowy z Januszem byznesu że oszukuje.

Prędzej zapodać stronę do google jako phishing i frauds. Wiem, wiem, że to potrwa kilka tygodni, ale na allegro tyłki się zapalą… i oświecą czeluście biznesowe…

Pierwsze słyszę by Google zbanowało ofertę allegro jako niebezpieczną.

Bana na całe allegro za takie lewe oferty raczej nie aktywują.

Mam jeszcze netcraft i zgłaszanie pishing and fraud - Zobaczymy, uwidzimy. Pewnie Poland oland pis i można umrzeć w kabarecie, ale przekręty będą zawsze.

O! Widzę, że jedna sztuka dostępna ubyła, a cena spadła o połowę. :stuck_out_tongue_winking_eye:

A tam - kupujcie!
Jest zielone światło:

Najwyżej pozwiecie netcraft antyphishing, - ale waya!!!