Czy ktoś z Was opłaca faktury z Multimedii poprzez eBOK? Jak długo trwa zaksięgowanie wpłaty? Bo ja po raz pierwszy robiłem przelew bez papierowej faktury i jak na razie mam “w trakcie realizacji” - oczekiwanie na zaksięgowanie w systemie… (płatności obsługuje BlueMedia).
Pewnie jutro zaksięgują.
Czekaj spokojnie. Tam musi księgowa ręcznie to zaksięgować. Zrobi to jak będzie miała czas. Teraz to może jej kawa stygnie.
Teoretycznie minęło już 24 godziny od wpłaty, dlatego pytam - myślałem, że to działa na tej samej zasadzie, co PayU - natychmiastowa wpłata… Faktura chyba poprawnie zapłacona, bo nie mam już przycisku Zapłać.
Nie. To działa ręcznie dlatego dłużej trwa. Spokojnie. Jeżeli zapłaciłeś i wpisałeś prawidłową kwotę to nie masz się czym już przejmować. Nie wiem ile zapłaciłeś przed terminem bo na przykład jak termin masz powiedzmy do 8 a dziś jest 4 to księgowanie może trwać nawet te 4 dni.
Ok. Dzięki. W sumie w najgorszym wypadku mnie odetną i się sytuacja wyjaśni w BOK-u
Jak chcesz mieć konkretną odpowiedź a nie żartobliwe przypuszczenia, zadzwoń do BOK Multimedii i wszystkiego się dowiesz.
Dlaczego płacisz w ten sposób? Może to niewiele (1,50 zł) ale pobierają prowizję a ja nie mam zamiaru tego płacić bo to rocznie 18 zł. Tak trudno przekopiować z faktury numer konta i kwotę do zapłaty? Chyba, że Twój bank też pobiera prowizję.