Zapomniałem hasła do panelu TP-Link

Hej,

posiadam router TP-Link TD-W8910G. Zmieniłem hasło, bo najprawdopodobniej ktoś grzebał w ustawieniach. Zapisałem je na kartce, dzisiaj chciałem przykleić pod spód routera, jednak totalnie go zapomniałem. Nie chciałbym od nowa wszystkiego ustawiać, tak więc mam pytanie - da się jakoś “włamać” na router i zmienić/odzyskać hasło? Lub jakaś inna metoda?

Pozdrawiam

Albo reset ustawień, albo brute force i czekanie kilku godzin na hasło ;]

Słyszałem też że można z routera wyciągnąć hasło podpinając się do niego metodą hardware (coś jak z hasłem do biosu), jednak nie jestem pewny tej metody bo nie testowałem ;]

Wciskasz reset z tyłu na 5 sekund i masz ustawienia fabryczne czyli admin, admin. :slight_smile:

I od nowa wpisujesz parametry, aby tego uniknąć na przyszłość zapisz sobie w routerze plik config. z ustawieniami wtedy przywrócenie wszystkiego to dwa kliknięcia 8)

OK, widać, że muszę od nowa wklepywać :wink: Nic, jakoś sobie poradzę :wink:

Mam plik z ustawieniami, ze stycznia (stare hasło) - gdy zresetuję i wrzucę ten config to będzie działać? Dane mam niezmiennie te same :wink: (do połączenia).

Myślę, że jeszcze jest bo pamiętam miałem, a czyścić ostatnio nie czyściłem mojej przestrzeni :wink:

Pozdrawiam!

Tak powinno być OK