Witam, pomóżcie mi w odzyskaniu hasła do zalogowania się do windows10.
Sytuacja wygląda tak że gdy kupiłem nowy komputero to stary z zainstalowanym systemem poszedł do szafy. Teraz postanowiłem go uruchomić z tym że hasła do logowania nie pamiętam. Dodam że licencję windows10 ze starego komputera przeniosłem na nowy.
Szczerze jak z niego korzystałem to chyba z konta MS, ale jak wpisuje hasło MS to mi pokazuje informację że jest w trybie offline i żebym użył hasła lokalnego. A jego totalnie nie pamiętam, nawet nie wiem czy je utworzyłem.
Dziwne. Hasło MS powinno działać też offline. Jesteś pewny, że dobrze wpisujesz.
Możesz sprawdzić np. na http://profile.live.com/
Może je zmieniałeś po tym jak zmieniłeś komputer? Nie możesz go podpiąć do sieci?
Jeśli zależy Ci na danych to możesz też po prostu do nowego podpiąć dodatkowo stary dysk.
Jeśli dobrze cię zrozumiałem to chcesz się zalogować na komputerze który nie ma już aktualnej aktywacji ponieważ została przeniesiona na nowy sprzęt. Windows jest pewnie jednostanowiskowy. Konto a tym samym login i hasło masz teraz w bazach Microsoftu przypisane do nowej sprzętu. Płyta ,procesor. Stary jest offline.
Ponowna instalacja i wklepanie klucza z allegro. Masz jednostanowiskowy system. Nawet ja byś miał stary klucz to nie bedzie aktywacji bo juz jest przypisany do innego sprzętu.
Są programy do usuwania haseł ale nie działają z kontami microsof (przynajmniej ja takiego nie znam) Żeby się zalogować do kompa możesz odblokować wbudowane konto administratora. Możesz to zrobić np. Active@ Password Changer odpalanym z płyty albo pendriva. Wytarczy że zresetujesz hasło dla użytkownika “Admnistrator” i będziesz się mógł na niego zalogować. Tutaj masz kilka narzędzi którymi możesz to zrobić. Po zalogowaniu stare konto możesz po prostu usunąć.
Masz programy typu Trial. Coś podziała ale nie do końca. To jest dokładnie to. Fragment systemu. Microsoft nie jest głupi by ci dać system na wiele stanowisk. Za darmo. No ale jak ktoś chce w bajki portalowe wierzyć? Jego sprawa.