Po formacie mam problem z Zaporą systemu w XP. Przy próbie włączenia jej dostaję komunikat “Nie można wyświetlić ustawień Zapory systemu Windows, ponieważ skojarzona usługa nie jest uruchomiona. Czy chcesz uruchomić usługę Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego?” i 2 opcje do wyboru “Tak” i “Nie”, po kliknięciu na “Tak” pojawia się komunikat “System Windows nie może uruchomić usługi Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego”. Czytałem o tym na innych forach, robiłem wszystko według podanych wskazówek lecz niestety, nic nie pomaga. Sądzę też, że jest to powodem nie działających Multiplayerów takich gier jak Modern Warfare 2, GTA IV itp.
A nie masz jakiegoś innego firewalla? Być może to on blokuje multi w grach. U mnie nie można włączyć zapory, ponieważ mam od tego inny program. Jak go wyłączę to moge uruchomić zaporę systemu, ale dwa na raz to nie da rady.
Avira, to dobry antywirus z darmowych. Przeskanuj nią system. Możliwe, że jakieś ścierwo z powrotem zagościło w Twoim systemie, albo możliwe, że jakieś pliki po infekcji zostały i ponownie się odnowiła.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Jeżeli nie wyskoczy Ci pobieranie pliku .reg, tylko jego zawartość, to wklej ją do notatnika potem wjedź w plik->zapisz jako i w nazwa pliku wpisz cokolwiek z rozszerzeniem reg, np. firewall.reg i kliknij zapisz.
Zapisałem ten “kod” jako plik z rozszerzeniem .reg, wszedłem w tryb awaryjny i próbując dodać go do rejestru pojawia się komunikat “Nie można zaimportować C:…(lokalizacja pliku) błąd przy dostępie do rejestru.”
//EDIT: Zrobiłem formata i już jest dobrze. Dzięki wszystkim za pomoc.