Trochę jest bajzel, gdyż nie da się wybrać kilku “rang”, a tylko jedną - @fiesta - wejdź w swój profil i zobacz co tam masz.
Co ciekawe u Ciebie nie ma możliwości wyboru… ??
Posprawdzałem i to nawet by się zgadzało z przynależnością do grup. Ty nie należysz do żadnej (nie wiem dlaczego, ale to robota tylko dla admina), więc i nie można nic wybrać. Ja jestem w dwóch (ColdZlotowicze, HotZlotowicze) i taki też mam u siebie wybór. Semtex jest w tych trzech (ColdZlotowicze, HotZlotowicze, Eksperci) i też ma 3 rangi do wyboru.
No jakbyś miał uprawnienia admina, to pewnie tak byś zrobił, ale na razie ani Ty, ani ja nic nie możemy zrobić.
Ale widziałem osoby z dwoma rangami.
Pewnie Admini mogą tylko tak ustawić, co nie zmienia faktu że pasowało by zrobić z tym porządek
Uczestnik to ktoś, kto dojechał - HotZlotowicz to część społeczności HotZlotwej, np. @Leszek2204
PS ‘eksperci’ nie mogą jeździć na HotZlot i ColdZlot
Nick może zmienić admin, e-mail w profilu na portalu.
Alias przed nickiem (część osób ma aliasy) niby można ustawić do 30 dni od pierwszego zalogowania w Discourse.
Ale tylko jednorazowo, chyba że coś się ostatnio zmieniło.
Raczej zmieniło, “myślę jak zarobić” zmieniał chyba dwa razy, patrząc na bug z rss (albo druga przez literówkę administracji).
Więc jak zwykle jestem nie na czasie
Hej,
Dziwne, bo ja na przykład widzę możliwość wyboru jednego z dwóch tytułów.
Pozdrawiam,
Dimatheus
W jednej jestem: “Uczestnik HotZlotu”, bo mi się tytuł wyświetla. Nie mam wyboru , bo w żadnej innej nie jestem dodany. To chyba chodzi o to, że dopiero jak mam kilka grup to mogę wybrać, który tytuł mi się wyświetla. A w moim przypadku jest jedna to po co generować wybór
Ale się burza zrobiła. Mogę się mylić, ale Uczestnik HotZlotu to jedna z odznak na portalu. Prawdopodobnie kopiuje się ona na forum i każdy może ją zmienić na HotZlotowicz lub inną rangę (zależy kto co ma) . Powoduje to straszny bałagan, bo nie wiadomo, ile tak na prawdę ludzi się przez obie imprezy przewinęło. Na ten temat rozmawialiśmy na zlocie.
Cieszę się, że się podobało. Mam nadzieję, że zobaczymy się za rok i wymienimy przynajmniej kilka słów, bo w tym roku się chyba nie udało.
Nie, Ty nie należysz (na forum) do żadnej grupy i pewnie stąd brak wyboru.
Już wiem, że “Uczestnik HotZlotu” to ranga wprowadzana ręcznie (każdemu można ją nadać, jak zresztą i każdą inną, jak np. słynny “Zespół Antykonfliktowy”…), natomiast HotZlotowicz i ColdZlotowicz to ranga automatyczna (do ustawienia w profilu), gdy użytkownik zostanie dodany do odpowiedniej grupy.
Kto to robił nie wiem (choć podejrzewam…), dlaczego niedokładnie też nie wiem; są osoby będące na poprzednich Zlotach, a niebędące w grupach.
“Uczestnik HotZlotu” to tytuł zmigrowany ze starych skryptów forum, kiedyś nie było grup HotZlotowicz/Cold, musiały zostać utworzone w czasach IPB, prawdopodobnie na potrzeby subfor związanych z tymi grupami, bo przez chwilę do danych for mieli dostęp tylko posiadacze odpowiedniego “bagażu”, czytaj być w danej grupie. Myślę, że to cały sekret. Obecnie forum nadaje tytuł przez przynależność do jednej/wielu grup. Dodatkowo Admin/Mod może chyba ograniczyć wyświetlanie per User, w moim wypadku na moje życzenie nie pojawia się ranga “ekspert”.
Ta dyskusja o odznakach będzie się chyba ciągnęła do kolejnego zlotu
Liczmy na to:
Właśnie się tym zajmuje