Zapytanie: Czy to szkodliwe oprogramowanie czy Awc Cleaner?

Od pewnego czasu mam taką zagwostkę ponieważ zdażyło sie tak że musiałam zrobić aż dwa formaty laptopa pod rząd i bałam się że laptop będzie już na złom ale o co mi dokładnie chodzi ? Otóż miałam wtedy na lapku Awc clenera (dobrze napisałam ???) i ściągałam różne mody , i mapki do gry (dzisiaj przeczytałam że awc clener to program do usuwania zbędnego oprogramowania ) po tych dwóch formatach zapytałam się siostry czy to przypadkiem przesto że miałam te niby dwa anty wirusy powiedziała że pewnie tak
pomijam to że Awc cleaner działa tylko po uruchominiu …

Więc pytanie czy to przez Awc cleaner czy szkodliwe oprogramowanie i czy opłaca go się mieć w komputerze ?

bo chciałam bym ściągnąć program do animacji … a nie mam bezpieczbego źródła z kąd bym mogła pobrać .

sry za błędy pisząc na telefonie nie jestem w stanie wszystkiego wyłapać …

AdwCleanera nie kolekcjonujemy - zawsze pobieraj najnowszą stabilną wersje.

Mam nadzieje że “Awc” to miało być Adw.

no tak tylko zapomniałam nazwy dlatego napisałam czy dobrze xd

No to to nie jest w gruncie rzeczy szkodliwy program.

Prędziej w modzie do gry mogła być jakaś darmowa niespodzianka albo w tym nielegalnie pobranym programie do animacji.

A i AdwCleaner to nie antywirus.

program do animacji dopiero zamieżam ściągnąć a może to przez mapki bo to one były w dziwnych formatach czasem …
a mody to nie bo mam zaufaną osobę która pokazuje jak ściągnąc bez virusa …

dzięki za wytłumaczenie mi tego i owego

Jak masz Windows 10, to Defender wystarczy - nie trzeba instalować żadnych dodatkowych antywirusów, bo to bez sensu. Odinstaluj je, bo tylko zamulają kompa.

Piszesz, aby pisać. Przeczytaj - ze zrozumieniem posty “fmfmj” - bo jej nie chodzi o antywirusy…

To raczej ty piszesz by pisać. Moja odpowiedź odnosiła się do fragmentu:

czy to przypadkiem przesto że miałam te niby dwa anty wirusy

Po prostu przestrzegam autora oraz innych czytających przed pomysłami instalowania 2 antywirusów obok Defendera czy nawet jakiegokolwiek. To nie ma sensu i spowalnia tylko pracę. Tutaj się pomaga ludziom, a nie tylko odpowiada na zadane pytanie. Jak gość wklei log i zapyta o jakąś pozycję z loga, a linijkę niżej będzie powszechnie znane szkodliwe oprogramowanie, to też mam to zignorować i odpowiedzieć tylko na zadane pytanie? Niestety właśnie dlatego świat robi się coraz gorszy, bo ludzie robią wszystko byle jak, byle zbyć.

“miałam te niby dwa anty wirusy”

Jakie dwa antywirusy? Awc Cleaner? I Coś tam o czym nie potrafi napisać?

A pytanie jej jest takie: “Więc pytanie czy to przez Awc cleaner czy szkodliwe oprogramowanie i czy opłaca go się mieć w komputerze ?”
Krystian3w dał odpowiedź i tyle.

Trzeba pisać rzeczowo i na temat, to proste.

Ps. “Sry” za mój wpis, ale już nie “zamieżam” pisać w tym temacie…
Pozdrawiam.

Rozumiem, że jesteś za wprowadzeniem testów IQ połączonych z podaniem numeru PESEL przy rejestracji i osoby młode lub o niższym IQ nie będą miały prawa korzystać z pomocy na forum? Pytanie, czy gdyby wprowadzić testy psychologiczne, to czy ty mógł byś pisać? :stuck_out_tongue:

ZUS i ePUAP używają “kapcia” jak loguję się kontem bankowym - jakby bali się, że bank miał wyciek i jeszcze robot sprawdzał logowanie.

może jestem dzieckiem a osoby które się czepiają dzieci na internecie bo zrobiły błąd to napisały coś głupiego dla mnie to bez sensu przecież i dorośli robią głupie żeczy a najczęściej atakują młodszych lub mniej doinformowanych na jakiś temat . Trzeba uważać co się pisze i robi w internecie bo jak by ktoś mnie obraził wyszydzał zemnie i jak bym sobie coś przez to zrobiła to osoba która obraziła itd pononosi odpowiedzialność . (Wiem że z tym przesadziłam ale tylko przypominam że nie należy pisać obrażających lub dodykających komęteży )

Zajrzyj do słownika, bo się całkiem kompromitujesz.
Jak się pisze"żeczy:?
Co to są te “komęteże”?
I to jeszcze “dodykające”?

Nikt Ciebie nie obraża, nie wyszydza - trochę więcej wysiłku, staranności przy pisaniu posta, który napisałaś po prostu niechlujnie, niestarannie jakimś bełkotem.
Powodzenia…

Awc cleaner nie zawsze pomaga i nie szkodzi

no i co że robie błędy czy ty jesteś od tego żebyś mi je wytykać od tego jest polonistka / polonista. Po drugie ja nie mówie że mie obrażacie tylko takie przypomnienie żeby tego nie robić ponieważ wiele osób o tym zapomina . po trzecie nie powinno się wytykać cudzuch błędów ponieważ to nie ładnie po czwarte nie wiesz że istnieje takie coś jak dyzgrafia ? jak nie to rozumiem nie wytykam bo nie każdy o tym wie i ma z tym doczynienia a jak jesteś zainteresowany/a to sobie poczytaj o tym

Dziecko… złap słownik j. polskiego i sprawdź jak należy pisać POPRAWNIE po polsku. …a nie indyczysz się gdy ktoś wytyka ci twoje oczywiste błędy językowe.
No chyba że jesteś z Berdyczowa (bez obrazy dla mieszkańców)
A dysgrafia "rozciąga się " też na czytanie słownika?

Darowalibyście sobie pierwszy post - napisała, że z telefonu.

Sami powrzucajcie na wirtualnej klawiaturze z 20 postów z trudną opcją edycji jak się nie ma ekranu wielkości tabletu i np. klawiatura nie ma opcji słownika / przewidywania wyrazów.

Tiaaa. i chciało się jej akurat pisać z telefonu o tym problemie - pewnie gdy jechała tramwajem :smiley:

nie chce mi się pisać z takimi osobami odpowiadać na takie NIEMIŁE odpowiedzi ALE lubie jak się osoby wkurzają na moje błędy ort. A powiem ci że dyslektycy potrafią zrobić błąd w swoim imieniu . więc trzeba uważać na to komu się zwraca a najlepiej wogóle nie zwracać komuś uwagi . Niektóre osoby zachowują się inaczej w sieci a inaczej w normalnym życiu niektóży czują się bezkarni w internecie i piszą co ślina na ,palce" przyniesie .