Zarysowania na pulpicie oraz wolne działanie systemu

Witam, na wstępie zamieszczam zdjęcie tego co teraz występuje w moim komputerze:

http://i48.tinypic.com/ao4z9.jpg

Teraz opiszę co się stało. Wczoraj w godzinach wieczornych podczas zwykłego korzystania z komputera, nagle wszystkie procesy przestały działać, komputer nie reagował na żadne komendy. Po twardym resecie włączał się on do momentu windowsowego “okienka” i napisu “Zapraszamy”. Uruchamiał się w trybie awaryjnym, ale własnie z tymi paskami. Po przywróceniu systemu do stanu sprzed kilku dni, problem się nie rozwiązał. Po zainstalowaniu nowego sterownika do karty graficznej (GF 8300), komputer nie zatrzymuje się już przy włączaniu, aczkolwiek problem pasków widocznych na zdjęciu istnieje nadal. Oczywiście oprócz tego występuje zwolnienie systemu i generalnie nic nie działa jak należy. Proszę o jakieś rady, dodam jeszcze że jestem amatorem w sferze naprawiania komputera :slight_smile:

O jakie paski Ci chodzi?

O te na pokazanym zdjęciu w 1 poście

Sorki, ale ja nie widzę żadnych pasków. Ładny, czysty screenshot może z lekkim szumem spowodowanym kompresją jpg, ale żadnych pasków nie widzę.

Zrób lepiej zdjęcie aparatem.

Chodzi chyba o to coś w okolicach paska tytułu przeglądarki Google Chrome, ale ja bym tego nie nazwał paskami, a raczej czymś, co przymina bardziej rysy.

image.php?album_id=20&image_id=4770

Pozdrawiam!

Właśnie, może zmień motyw.