Witam!
Czy takie narzędzie jest też w Windows 10? Jeśli nie, to jaki prosty program, po polsku do zarządzania autostartem?
Z góry dzięki.
Windows 10 ma na pewno autostart w menadżerze zadań - na podstawie „CentrumXP” jest duplikowany do kafelkowych ustawień z podobnym wyglądem.
Czyli to nie nowość a może pamięta nawet Windows 8/8.1.
Z zewnętrznych apek najpotężniejszą pewnie jest Autoruns.
W Win10 po kolei kafelkowo dochodzimy:
„Ustawienia”
„Aplikacje”
„Autostart”
…czy inaczej?
Potrzebuję tych ionformacji do poradnika na YT. Autoruns bym nie polecił chyba początkującemu, bo jest - po pierwsze - po angielsku, po drugie ,mustwo ustawień i sobie nakręci. Powiem chyba, że może wylączyć autostart przez Menedżer zadań.
To żart?
Chcesz udzielać porad nie mając pojęcia co wyświetlasz i czego to ma dotyczyć?
shell:startup
Dowiedz sie co to i gdzie to wpisac i co wtedy zrobić, zanim tzw. "porad " na YT udzielisz.
Ja ci nie pomogę.
Szukaj, dowiedz sie, sprawdź na swoim, zrozum a wtedy dopiero potem swoje porady pisz.
To otwiera tylko folder (u większości pusty) a większość „oprogramowania” dodaje się do rejestru.
To ty decydujesz czy coś tu masz. A wtedy zobaczysz to w Aplikacjach autostartu.
Jest mnóstwo aplikacji nie wymagajacych instalowania więc to jest rozwiazanie tego byś je tam zobaczył.
@Yakii win+r
@krystian3w Masz rację, to folder autostart’owy, ale to z reguły puste. U mnie nie:
@Yakii To jest ścieżka konkretnego usera w systemie. Jeśli masz kilka kont w sustemie, to co? Najlepiej - te ustawienia, albo Autoruns lub CCleaner też ma Autostart.
Sprawdź
A tak konkretnie bo to jak na razie to ble ble.
P.S.
Bez obrazy ale mam wrażenie ze pisząc to
To tak jakbyś chciał komuś wytłumaczyć, jak sie jakieś liczby mnoży i dzieli, nie wiedzac na czym to polega.
A co do zarzadzania autorunem to @krystian3w ci wskazał aplikacje.
P.S.
**Nie ma gorszej rzeczy, jak publiczne, na YT udzielanie technicznych porad, przez kogoś kto nie ma o nich faktycznej wiedzy i dopiero jej poszukuje na jakimś „technicznym” forum.
To zwykła grafomania