Zarządzanie dyskami i skrót wylogowania. - 2 pytania

1. Zarządzanie dyskami.

Mam problem tego typu iż nie wiem jak poradzić sobie z brakiem dostępu do całego dysku D na koncie nie administratorskim w Win XP. Ciągle na tym koncie mam brak dostępu przy jakichkolwiek zmianach w danych na tym dysku.

1. Skrót wylogowywania.

Chciałem umieścić na pulpicie skrót wylogowania z systemu, udało mi sie stworzyc skrót do zamykania sytemu, ale potrzebuje raczej do wylogowyania, milo byłoby także gdyby Win XP nie zadawał idiotycznego pytania: “Czy na pewno wylogować?”…

Prosze o jakieś info…

Pozdrawiam, Shimo

wylogowanie -> utwórz nowy skrót a w nim

OK, sory za spam poradziłem sobie ze skrótem wylogowywania, gdyby ktoś potrzebował to:

C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -l -t 0 :smiley:

A pytanie co do dysków nadal aktualne…

Masz tam system. Nie zrobiłes go przypadkiem dyskiem prywatnym jak byłes na koncie Admina???

Mam tu chyba standardowe ustawienia, bo wczesniej mialem tylko jedno konto administratorskie, teraz zrobilem drugie i tam sie nie da w ogóle zadnych zmian wprowadzać na partycji D… :confused: System mam na C partycji. Tylko w “Moje dokumenty” mam przeżucone na folder na partycji D i problem jest tego typu ze na tym koncie nowym nie można w nich nic ruszać… :confused: