Co zrobić żeby w Firefox na androida po kliknięciu linku pobierania pokazało mi się okienko z wyborem aplikacji przez który ten link ma być otwarty, miałem tak po zaznaczeniu opcji „zarządzanie pobieraniem za pomocą innej aplikacji” ale coś namieszałem i teraz firefox od razu ściąga plik.
Chciałbym otworzyć film z chomikuj.pl za pomocą programu mediaplayer i obejrzeć go bez pobierania przez strumień bo już tak robiłem, ale teraz mi się to okienko wyboru nie pojawia.
„chudy” Hamburger → Ustawienia → Pobieranie (u dołu w sekcji „zaawansowane”) → sprawdź czy ustawienie się nie odznaczyło dla zewnętrznego menadżera plików.
Być może Mozilla od wydania powyżej około 139 coś skopała i już się nie naprawi samo jak nie zrobi ktoś zgłoszenia np. na bugzil.la.
Na starszym Firefox może być wciąż IceRaven (do mnie nielimitowane dodatki nie przemawiają, jak twórca nie dodaje brakujących API MV2 i MV3 i leniwie czeka aż doda to upstream), chociaż chyba dostali na tyle po 4 literach, że trzeba by celowo pobrać stary APK.
Przepraszam że sam tego nie sprawdziłem, wcześniej otwierałem plik .avi i teraz wyskakuje mi to okienko z wyborem przy filmie .avi tylko przy filmie z rozszerzeniem. ts nie.
Można by na próbę doinstalować VLC lub MX player.
Jak w nich ruszy, to może mediaplayer ma błąd, gdy wcześniej nie miałeś styczności z *.ts.
Dzięki za podpowiedź spróbuję jutro, teraz zainstalowałem Free Download Manager - FDM na Androida który pokazuje link do pobieranego pliku i po skopiowaniu go do mediaplayer mogę oglądać filmy. ts strumieniowo.
No, VLC the best. Za darmo, otwarty, wieloplatformowy. Mam go wgranego do:
- Windows 11;
- Linux Kununtu;
- Androida na moim S23+;
- Google TV na moim monitorze Asus ZenScreen MS27UC;
- TV rodzinnym od Philipsa z chyba też Google TV, albo tym Android TV;
- Na moim drugim smartfonie iPhonie 14.