Zasilacz do komputera biurowego

Witam, posiadam komputer z takimi bebechami:

Płyta Główna: Intel 946GZ
Procesor: Intel Pentium D (2x3,0GHz/2MB/800MHz)
Pamięć: 2GB DDR2
Dysk: 160GB HDD SATA
Karta graficzna: Zintegrowana
Jeszcze jest Stacja DVD, ale w sumie nieużywana.

Potrzebuję do niego jakiś zasilacz gdyż stary jaki wygrzebałam ze swojego innego komputera nie ma wymaganej ilości wtyczek, natomiast ten który był dołączony do zestawu to jakiś no-name, który nie daje rady i odpala kompa dopiero za 2 - 5 razem. Komputer jest używany tylko do prac biurowych (wystawianie faktur).

Chciałabym w miarę tani zasilacz, nie widzę potrzeby wydawania dużej sumy na zasilacz do komputera, który przez większość czasu stoi i się kurzy. Musi jednak być bezpieczny żeby mi nie sfajczył tego starocia.

Z góry dzięki za pomoc :wink:

Trochę glupio proponować zasilacz do nic nie wartego PC, ale cóż… Najtańszy z bezpiecznych zasilaczy.

Kurde faktycznie ten zasilacz więcej wart niż sam komputer :smiley:

A czy ten by dał radę? https://allegro.pl/kategoria/podzespoly-komputerowe-zasilacze-259437?string=FORTRON%20350W%20ATX&order=d&bmatch=baseline-n-ele-1-0-1130

Tylko nie wiem czy ma wszystkie wymagane wtyczki.

Fortron jak najbardziej jest OK.
Co do wtyczki to i tak strzelałem, że 24pin bo w Twoim opisie brak dokładnego modelu płyty głównej.

Miałem podobny, D dwurdzeniowy zapamiętam dobrze jako wielki krok naprzód :wink:
Ale do rzeczy: jeżeli na dysku masz dużo ważnych rzeczy, to wsadź w usb klucz i rób kopie, takie dyski wiekowe lubią czasem padać :wink: Mój 120 padł 4 lata temu :wink: