Zasilacz do mojego sprzętu

Witam.

Czy zasilacz TAGAN TG430-U15 będzie wystarczający do mojego komputera?

Specyfikacja sprzętu:

Płyta główna Gigabyte GA-A75M-UD2H

Procesor AMD Athlon II X4 641

Grafika Gigabyte GTX 560 1GB gddr5

RAM Corsair 4gb ddr3

Dysk twardy, nie pamiętam jaki, ale to stary dysk ata 170gb, połącze go przez przejściówke ide>sata.

Proszę o szybkie info, pozdrawiam.

To masz ze strony producenta

Maksymalny pobór mocy karty graficznej (W) 150

Minimalne wymagania mocy zasilania systemu (W) 450

Dodatkowe złącza zasilania Dwa 6-pinowe

Osobiście też mi się wydaje że 430 W to trochę za mało jak na tą kartę. 500W powinno być ok. Musisz pamiętać także że żaden zasilacz nie posiada sprawności 100 %

Problem w tym, że jestem mocno ograniczony budżetowo:D.

Mogę wydać na zasilacz do 100zł, szukam czegoś na allegro.

Czy CHIEFTEC GPS 450AA-101A będzie ok ?

Dzięki za szybką odpowiedź.

Powinien być ok, może zainteresuj się Tagan TG480-U22. Sam mam Tagana 580W i sobie go bardzo chwalę.

Ale ten zasilacz Chieftec NIE MA 2 złączy do karty graficznej!!

hmmm… Nie ma? Czyli mojej graficznej do niego nie podłącze? Myślałem że każdy zasilacz ma tyle złączy żeby podłączyć wszystko co jest w komputerze:D. Dzięki za przestroge.

Już nawet znalazłem licytacje Tagana TG480-U22, może uda mi się tanio go wyrwać.

Każdy nowy zasilacz ma wszystko co wymagane w dzisiejszych czasach, ale ten Twój Chieftec jest dość stary. Jak sie uprzesz to podłączysz tą kartę przez przejściówkę 2x molex - 6pin

Okej, dzięki. W takim razie zostane przy Taganie:).

Dodane 01.05.2012 (Wt) 18:22

Jeszcze jedno. Czy ten Tagan 480 można podpiąć pod stary dysk i nagrywarke ide?

tzn?. Jak nagrywarka jest na ide/ata to podpinasz molexem, dysk w ten sam sposób. Jeżeli urządzenia mają nowsze interfejsy to masz sata. Czyli w obu przypadkach odpowiedź brzmi “tak”.

Dodane wtorek, 1 maja 2012, 19:41

Tylko w opisach sprawdzaj, czy zasilacz posiada wtyczke 2x 6pin do karty, bo są różne wersje tego zasilacza. Jedne mają 2 wtyczki, a drugie tylko jedną. Ale tak czy inaczej zawsze możesz podpiąć molexem ewentualnie

Dodane wtorek, 1 maja 2012, 19:50

Ale na sam koniec powiem Ci tak. 100 zł na zasilacz ~450W nie no name’owy to trochę mało. Obyś nie musiał kupować dwa razy.