Maksymalny pobór mocy karty graficznej (W) 150
Minimalne wymagania mocy zasilania systemu (W) 450
Dodatkowe złącza zasilania Dwa 6-pinowe
Osobiście też mi się wydaje że 430 W to trochę za mało jak na tą kartę. 500W powinno być ok. Musisz pamiętać także że żaden zasilacz nie posiada sprawności 100 %
hmmm… Nie ma? Czyli mojej graficznej do niego nie podłącze? Myślałem że każdy zasilacz ma tyle złączy żeby podłączyć wszystko co jest w komputerze:D. Dzięki za przestroge.
Już nawet znalazłem licytacje Tagana TG480-U22, może uda mi się tanio go wyrwać.
Każdy nowy zasilacz ma wszystko co wymagane w dzisiejszych czasach, ale ten Twój Chieftec jest dość stary. Jak sie uprzesz to podłączysz tą kartę przez przejściówkę 2x molex - 6pin
tzn?. Jak nagrywarka jest na ide/ata to podpinasz molexem, dysk w ten sam sposób. Jeżeli urządzenia mają nowsze interfejsy to masz sata. Czyli w obu przypadkach odpowiedź brzmi “tak”.
– Dodane wtorek, 1 maja 2012, 19:41 –
Tylko w opisach sprawdzaj, czy zasilacz posiada wtyczke 2x 6pin do karty, bo są różne wersje tego zasilacza. Jedne mają 2 wtyczki, a drugie tylko jedną. Ale tak czy inaczej zawsze możesz podpiąć molexem ewentualnie
– Dodane wtorek, 1 maja 2012, 19:50 –
Ale na sam koniec powiem Ci tak. 100 zł na zasilacz ~450W nie no name’owy to trochę mało. Obyś nie musiał kupować dwa razy.