Witam. Spalił mi sięzasilacz i teraz szukam jakiś pod konfigurację z podpisu. Mam na oku dość tani 400W zasilacz Fortrona LINK. Chyba że trochę dołożyć i kupić ten zasilacz LINK. Chyba że macie jakieś propozycję to bardzo chętnie zobaczę.
Dołóż kilka złotych naprawdę warto głównie myślę o Corsair
http://www.morele.net/zasilacz-aerocool-vp-450-450w-80-oem-359408/
http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu-649091/
M@att26 daruj sobie te “śmietki” z linków, i dołóż te parę złotych jak radzi kolega…
p.s. u mnie ten “legendarny Fortron” padł pod gorszą konfiguracją, dodatkowo szmaciarz z alledrodro sprzedawał jako nowe a wystarczył rzut oka żeby wyczaić nieoryginalne luty robione przez jakiegoś Zenka w chałupie, nawet wesz nie oczyścił wnętrza z kurzu, tyle że wentyl wybebeszyłem, przynajmniej on coś wart był z całości…
No bez przesady, porządne firmowe zasilacze i nowe z gwarancją.
Mam strasznie ograniczony budżet więc zastanowie się nad Aerocool VP-450 bo brakuje mi do niego kilku zł. Chyba że uda się coś jeszcze znaleźć do max 120 z przesyłką.
Ale rozważ te propozycje - warto.
Z tanich zasilaczy kupuję tylko Deltę lub Fortona - na naprawdę dużo kupionych sztuk raz odsyłałem tylko Deltę?
Kupuj takie zasilacze zawsze nowe z najdłuższą gwarancją u sprawdzonego sprzedawcy, który ma firmę.
JNJN a za komuny jeździła czarna wołga i porywała dzieci
A co ma piernik, do wiatraka? wszystko się psuje. Bardzo dobre zasilacze.
Fortrony są jak najbardziej godne polecenia, ale trzeba patrzeć na tabliczki znamionowe, bo była ich cała masa, a nie wszystkie nadają się do “nowszych” zestawów. Przykładowo ten z pierwszego linku (PFN), ma jedną (co oczywiście nie jest samo w sobie wadą) linię 12V, z maksymalnym natężeniem zaledwie 15A, czyli 180W. Jak na zasilacz 400W jest to wartość po prostu śmieszna. Okablowanie też ubogie - dużo molexów, mało SATA, brak wtyczki karty graficznej. Widać, że jest to model do bardzo wiekowych zestawów (mocne 3,3 i 5V) i mam tu na myśli coś z Pentium 4
Poprzedni zasilacz autora tematu (PNF - nie PFN!) na 12V miał aż 264W i to mimo, że jego ogólna moc to 300W. Widać różnicę, prawda?
Za to EMDN jest ok, komplet podstawowych wtyczek, 384W na 12V, śmiało można brać.
No i się zgadza, ale do jego zestawu spokojnie wystarczy, tym bardziej, że karta grafiki nie wymaga dodatkowego zasilania.