Zasilacz do RX570 4gb

Witam posiadam taki zasilacz https://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-watt-lite-400w-mpx-4001-acabw-eu-1118315/
I chciałbym się dowiedzieć czy wystarczy on do rx 570 4 gb nitro+.

do karty wystarczy na 250%, ale czy do całego komputera, to nie wiem. :wink:
Karta łyka 150, w porywach pod 190 chyba. Zależy jaki masz procek. Jak jest to np. energooszczędny athlon z 35w, to ekko. Inaczej jak masz Athlona 125W, kręconego jeszcze i z dodatkowym chłodzeniem;)

Napisz jakie cpu i czy kręcone, ile masz dysków i ile kości ram jakiego typu oraz prędkości.

Napisz specyfikację swojego komputera. Radeony są znane z prądożerności, więc zawsze warto mieć zapas mocy. Producent piszę, że 195W powinno wystarczyć. Ale odliczając GPU, to zostaje 205W. To niewiele.

Porcek r3 2200g oc do 3.7ghz 2x4gb ram 2666
Chłodzenie box 3 wentylatory 1 dysk hdd 500gb

Sugeruję zmianę na co najmniej 500W.

Powinno starczyć. Jeśli zaczną się dziać dziwne rzeczy typu samoczynne restarty, to będzie to wina zasilacza. Wtedy wymienisz na taki o mocy 500 - 550W.

Ok dzięki za pomoc bo za miesiąc mam zamiar kupić tą kartę

400W ze sprawnością 85% wystarczy, ale na styk więc 500W Bronze będzie w sam raz

To nie kupuj. Wywalisz kasę w błoto na coś na poziomie zintegrowanej grafiki w swoim procesorze. Z tym co masz nic poniżej poziomu gołej 1050 Ci się nie opłaca (1030 to malutko…)

Serio?

RX 570 jest rywalem okrojonego z pamięci 1060. Więc nie pitol.

Nie, nie, pzrepraszam:)
To fajna karta, mam zeza i spojrzałem na złe cyferki w tabelce :wink:
TO DOBRA karta, moja wina, samokrytyka złożona;-)

Wybaczam, pewnie videocardbenchmark.net się długo ładował :smiley: