Chcę przenieść płytę z Dell T40 do innej obudowy, która jest już zamówiona - Silverstone CS380 v2.
Szukam teraz zasilacza oczywiście plus platinum.
Co będzie podłączone:
CPU: Intel XEON E-2224G
RAM: 4x 16GB DDR4 ECC
KONTROLER: LSI SAS2308 w trybie IT mode. To jest chyba DELL PERC H710
SSD: 4x SSD 256GB
HDD: 4x 4TB, 2x 3TB 2x 2TB - wszystkie HDD SATA 7200 obr/min - w niedalekiej przyszłości chcę wymienić te dyski na 8x 10-14TB SATA HDD
NIC: ASUS XG-C100C V2 10G PCIe - w niedalekiej przyszłości chcę dokupić drugą taką kartę
FANS: 3x 120mm które są w obudowie - możliwe, że położe jeszcze ze dwa jeśli będzie taka możliowść
Szczerze nie mam pomysłów, bo ostatni zasilacz kupowałem chyba z 15 lat temu.
Myślałem o Seasonic 550 lub 560 Watt jeśli dobrze kojarzę.
Lub coś od Fractal Design o podobnej mocy.
Montuj co chcesz. Przecież twój sprzęt. Ja nie montuje be quiet bo często sypią się w nich zabezpieczenia i zasilacze nie wstają. Chieftec jest tani i mam sporo ich zasilaczy, które mają prawie kilkanaście lat i działają bez zarzutu. Aczkolwiek Areny potrafią padać.
Skoro sam masz swoje typy i wiesz lepiej, po w jakim celu pytasz? Kupuj co ci pasuje i tyle.
A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nie twierdze, że to niemożliwe, ale mało prawdopodobne, bo konstrukcja jest taka, że prędzej się nie włączy, niż uszkodzi sprawną płytę.
Czyli wcale nie oznacza to, że zasilacz ci uszkodził płytę.
Nie są na czarnej liście, powinny działać. Napisałem ci moje doświadczeni z be quiet, są ok, z tym, że stosunkowo często trafia się sytuacja gdzie zasilacz się przestaje włączać. Na krótko śmiga.
Sprawdź dla pewności czy na płycie głównej masz standardowe gniazdo EPS12V 24-pin. W przypadku sprzętów biznesowych DELL, HP, Fujitsu często główne gniazda zasilania mają inny rozkład pinów, inny rozmiar i ogólnie nie trzymają standardu.