Witam, posiadam wzmacniacz motocyklowy który jest zasilany na 12v z akumulatora, nadeszła zima i chciał bym go podłączyć w domu, i mam pytanie, czy jest możliwość podłączenia tego wzmacniacza przez jakiś wzmacniacz do zwykłego gniazdka na 220 ? Jeśli tak to jaka moc musi mieć ten zasilacz ? Dodam ze wzmacniacz ma moc 50w a moc rzeczywista to 25w. Dla ułatwienia dodam że to jest właśnie taki wzmacniacz : http://www.allegro.pl/item502576988_mini_wzmacniacz_motocyklowy_2x50w_okazja.html. Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
Po co Ci ten wzmacniacz w domu? - tak spytam z ciekawości. Poczekaj do wiosny, oto moja rada
bo mam fajne głośniki a nie mam do nich wzmacniacza tak mógł bym sie cieszyć dosyć dobrym dzwiękiem. To da sie czy nie ?
W opisie przedmiotu na aukcji masz jak byk napisane:
Tak że zasilacz 12 [V] dający 3 [A] spokojnie wystarczy.
Czy taka zabawka (scalona końcówka mocy i jeden kondensator) da Ci dobry dźwięk to mam poważne wątpliwości.
no tak a ja mam w domu dosyć dużo zasilaczy i na każdym pisze w watach a 12v to w takim razie ilu watowy musi być taki zasilacz ? sory za głupie pytania ale sie po prostu na tym nie znam
waty waty waty; nie samymi watami działają urządzenia elektryczne. Tu chodzi o natężenie prądu około 3 lub troszkę więcej amper ! To wychodzi 36 wat ?! (nie wiem czy to się tak liczy )
no to np. 25w zasilacz ile będzie miał amper ?
Przy prądzie stałym moc liczy się z prostego wzoru:
P=U * I