Ogólnie sytuacja wygląda tak, napisałem pracę do szkoły w wordzie i przeniosłem na pendrive, ponieważ robiłem format kompa. Po wszystkim okazało sie ze plik jest zaszyfrowany, a dysk byl czyszczony w calosci. Teraz po zainstalowaniu win, nie mam dostepu do pliku (odmowa dostepu) … jest jakis program dzieki któremu to odszyfruje? Musze to oddac na jutro a praca jest obszerna i nie ma zadnych szans ze napisze to ponownie. Jest tam dużo analiz ktore rowniez sa zaszyfrowane…
Nie wiem dokładnie jak to się w Windowsie odbywa, ale pewnie wygenerowałeś sobie jakiś klucz, albo szyfrowałeś przy pomocy hasła. Musisz teraz to odzyskać.
Z tego co zauważyłem, to chyba @bachus tutaj w takich tematach zawsze coś pomocnego ma do powiedzenia.
Wszystkie pliki w taki sposob przenioslem, ktore chcialem zabezpieczyc przed formatem… zdjecia, pliki z haslami itd. Itd.
Po prostu mialem cos takiego ze tworzylem plik a przy nim żółta klodka sie robila i pod prawym przyciskiem mozna bylo zmienić prywatny i cos tam druga opcja. Nie przeszkadzało mi to i przestalem to zauwazac.
Żółty folder z kłódką skojarzył mi się z pewną sytuacją, kiedy przy kopiowaniu dokumentów z dysku na dysk pojawił się problem z kontrolą uprawnień dostępu pod innym systemem. Pamiętam, że kombinowałem z zabezpieczeniami aż wygrzebałem gdzieś program czy skrypt, który pod PPM dodawał opcję “przejmij na własność” co pomogło dostać się do zawartości folderów.