Mam nietypowy problem. Podczas oglądania filmu(po 15, 20 minutach, a czasami nawet wcześniej) na serwisie iplex.pl nagle film zatrzymuje się. Gdy wychodzę z pełnego ekranu status filmu to “Buforowanie 100%”. W tym momencie zostaje mi jakby odcięty dostęp do internetu. Nie mogę połączyć się nawet z moim routerem. Jestem w Netii, mam internet 4 Mb/s, Windows XP, Firefox 3.6, 1GB RAM, procesor 1,7 GHz, Java 6 (nie pamiętam numeru update, ale na pewno najnowszy). Próbowałem też na IE, ale nie zmienia to sytuacji. Łącze nie jest obciążone ani trochę. Film działa płynnie aż do wspomnianego momentu, gdy się kompletnie zatrzymuje. Jedynym rozwiązaniem pozwalającym mi normalnie korzystać z komputera jest jego restart. Wirusy można wykluczyć, gdyż dopiero co skanowałem system. Pisałem już do pomocy iplex.pl ale jak łatwo się domyśleć odpowiedzi nie otrzymałem(po upływie przepisowych 48h).
Mi działo się to samo co 9 czasem 5 minut restart komputera żeby dalej oglądać lub żeby mieć internet. Na stronie iplex przeczytałem w temacie “Najczęstsze problemy” że takie coś dzieje się jeżeli prędkość łącza jest niedostosowana do wybranej jakości filmu między innymi. Po zmniejszeniu jakości do średniej problem nie pojawia się. Dziwna sprawa ponieważ mam dużo wolniejszy internet. Przy 4mb/s nie powinno sie coś takiego dziać. Pozdro
Dzięki za odpowiedź. Nie pomyślałem o tym, ale tak jak się spodziewałem przy tej prędkości internetu nie jest to kwestia jakości filmu. Uzyskuję ten sam efekt…