Zawartość aktywna

Mam problem z wyświetlaniem stron, na których znajdują się skrypty. Zawsze wyskakuje na początku taki pasek:

http://images4.fotosik.pl/253/3d6e08fecb1bca41.jpg

W opcjach internetowych w zabezpieczeniach powyłączałam już prawie wszystko i nadal jest to samo.

Zainstaluj Mozilla Firefox, tam czegoś takiego nie ma, a jeżeli zależy ci na IE to doinstaluj IE tab to takie połączenie w zależności od potrzeb silnika renderującego Trident (IE) i Gecko (Firefox) można się pomiędzy nimi przełączać w zależności od potrzeb.

Pozdrawiam :smiley:

Ale mi jest koniecznie potrzebne IE do testowania tych stron ze skryptami, które piszę w JavaScript.

Pamiętam, że kiedyś gdy nie miałam SP2 to wszystko było w porządku.

no… wlasnie sp2 ma dodatek ochrony IE i tak bedzie :smiley:

Ja wiem, że to przez zainstalowanie SP2 i pytam jak to wyłączyć. Nie wierzę, że się nie da tego zrobić.

Dobry człowieku nie czytałeś uważnie mojej rady. Możesz testować dalej te swoje skrypty w Firefoxie, w którym możesz używać silnika renderującego Trident z IE pod warunkiem że dodasz IE TAB. MA to swoją zaletę, bo możesz od razu zobaczyć jak dana strona będzie wyglądać w IE i Firefoxie.

Pozdrawiam :smiley:

To Ty nie czytałeś tego co ja napisałam, ja muszę testować te strony właśnie w IE, instalacja Firefoxa nie wchodzi w grę, nie będę tu tłumaczyć dlaczego, bo to nie o to przecież chodzi.

Garść linków :slight_smile:

google

MS Technet

Baza Wiedzy

Googlowanie (szukanie odpowiedzi) możesz ograniczyć do postów Piotra Palusińskiego i Sławka Stępniaka - będzie mniej czytania :slight_smile:

Pojawiła się strefa “Mój komputer”. Dla tej strefy zezwoliłam na wszystko co tylko jest możliwe, tak samo zrobiłam dla lokalnego intranetu

W kluczu:

wszystko ustawiłam na 0 czyli zezwalaj.

Nadal pasek wyskakuje. To jest naprawdę wkurzające, bo czasem w ciągu godziny kilkadziesiąt razy trzeba kliknąć na tym pasku i wybrać zezwalaj.