Zawiechy blue screeny restarty :/ proszę o pomoc

Witam mam taki problem i nie potrafię sobie z nim poradzić od 2 dni próbuję coś zrobić i niewiele to pomogło a więc tak zacznę od początku. Dwa dni temu probując włączyć komputer jak to zawsze robię po powrocie ze szkoły i tak system zaczął mi się ładować i doszedł do tego momentu co jest Windows XP Professional ładują sie te kreski i nagle blue screen i restart komputer uruchomił się ponownie i załączył się scandisk niby sporo tego tam znalazł i coś tam nei wiem co było dalej bo wyszedłem z pokoju bo trochę to trwało jak wróciłem to zobaczyłem że cały czas dochodzi do ładowania się systemu nagle na ułamek sekundy pojawia się blue screen i restart i tak w kółko. A przed tym problemem od 2 dni podczas zamykania systemu zaczął mi wyskakiwać błąd explorer.exe ale wciskałem enter i wszystko się zamykało jako że komputer mi się mulił to i tak miałem robić format niedługo a tu następnego dnia sytuacja opisana wyżej czyli nie mogłem nawet załadować systemu. Niewiele myśląc zrobiłem format c ale niewiele to pomogło bo po paru minutach znów albo zawiecha i nic nie da się zrobić albo blue screen i restart i to bez różnicy co robię czy gram czy np piszę tylko na gadugadu zawsze po jakimś czasie blue screen i restart. Kumpel mówił że to może wina zasilacza zmieniłem zasilacz i nadal to samo potem myślałem że może to dysk bo już spory czas bo mam bo aż od 2002 roku odłączyłem tamten i zainstalowałem na drugim ale dalej to samo. Teraz raczej wydaje mi się że to wirus bo jak chcę obejrzeć jakiś film np na youtube to zamyka mi się przeglądarka i to nieważne jaka IE, opera czy mozilla wyskakuje jakiś błąd z przeglądarką albo i to nie i przeglądarka zostaje zamknięta …

Format pomógł tylko tyle można powiedzieć że można się do systemu zalogować i nic pozatym bo mam jakieś zwiechy restarty i blue screeny;/

Bardzo prosił bym o jakąś pomoc bo nie mam pojęcia co z tym zrobić ale się rozpisałem mam nadzieję że zachciało się to chociaż do połowy przeczytać :slight_smile:

Pozdrawiam

PS Jak by były jakieś pytania do mnie to ja będę dopiero około 16 to dopiero wtedy odpowiem na wszystkie pytania dzisiaj będę jeszcze gdzieś do godz 23-24

Może coś z pamięcią. Sprawdź ram np memtest’em. Głośnik systemowy nie piszczy?

przetestuję pamięć a głośnik niepiszczy jest normalny sygnał przy uruchamianiu kompa

a ja proponuje wkleić komunikat pliku dmp