prosze o pomoc komp mi się ciągle zawiesza i resetuje sie z niebieskim ekranem na którym jest pokazany kod błędu ale za szybko się wyłacza i nie moge go spisać…
Ej no to ja mam problem podobnego typu. Jak możecie to i mi pomóżcie. Komputer stosunkowo nowy. Raz musiałem go sformatować. Sterowniki po instalowane do procesora karty itp. w sumie to mam 3 Ghz , 4-5 RAM, Geforce_9800 gtx+ zapewne 1 GB Widnows Xp Professional SP 3 i wszystko wszystko uaktualnione i działają jak zaczarowane. i w czym problem? a no w tym, że jak włączam jakąkolwiek przeglądarkę internetową kilka minut działania i dziękujemy niebieski ekran i kochany reset. czym to jest spowodowane nie wiem bo jak szybko uruchomię przeglądarkę i jakimś programem włączę ściąganie pliku to działa normalnie proszę o pomoc!.
Zwykle to działalność wirusów objawia się w ten sposób. Proponuję ściągnąć Avira AntiVir Rescue System.
Wypalić płytkę. Zabootować i przelecieć dyski twarde. Trzeba je zamontować po kolei w ustawieniach. Trzeba również zadać opcję - usuń lub zmień nazwę zainfekowanych plików. Program zmienia rozszerzenia podejrzanych plików dodając XXX. Więc po całej operacji odpalasz kompa na nowo i wyszukujesz pliki wg klucza *.*XXX
Najlepiej całe badziewie usunąć na twardo i powinno pomóc.
Jeśli nie pomoże to czeka Cie grzebanie w rejestrze i inne przyjemności.
Spróbowałeś odpalić linuksa live i poczekać czy się zresetuje?
To by wykluczyło awarię sprzętu. Najmniejszy jest DSL. Najfajniejszy GOS. Ściągnij, wypal płytkę, zabootuj i zobacz co się będzie działo. Jak wszystko będzie chodziło to znaczy że trzeba zrobić czyszczenie za pomocą płyty ratunkowej, a potem pewnie naprawić system.
A jak np. GOS się sprawdzi to sobie go zainstaluj jako alternatywny na dysku i w razie czego zawsze będziesz mógł cieszyć się lapkiem. GOS ma wbudowany Wine więc nawet ulubione programy na tym chodzą.