Zawiesza się i resetuje z blue

witam,

prosze o pomoc komp mi się ciągle zawiesza i resetuje sie z niebieskim ekranem na którym jest pokazany kod błędu ale za szybko się wyłacza i nie moge go spisać…

tutaj jest mój log:

http://www.wklejto.pl/59221

pisałem już raz wątek ale mi nikt nie pomógł :frowning:

w końcu czy to ma być walka do końca czy format?

dziękuję

Zobacz czy kondensatory są ok one są odpowiedzialne za przepięcia. Też mieliśmy taki problem i to było przyczyną resetu.

ale to jest laptok jest jeszcze nie rozdziewiczony znaczy nierozkręcany… czy to jedyna opcja?

Ej no to ja mam problem podobnego typu. Jak możecie to i mi pomóżcie. Komputer stosunkowo nowy. Raz musiałem go sformatować. Sterowniki po instalowane do procesora karty itp. w sumie to mam 3 Ghz , 4-5 RAM, Geforce_9800 gtx+ zapewne 1 GB Widnows Xp Professional SP 3 i wszystko wszystko uaktualnione i działają jak zaczarowane. i w czym problem? a no w tym, że jak włączam jakąkolwiek przeglądarkę internetową kilka minut działania i dziękujemy niebieski ekran i kochany reset. czym to jest spowodowane nie wiem bo jak szybko uruchomię przeglądarkę i jakimś programem włączę ściąganie pliku to działa normalnie proszę o pomoc!.

Zwykle to działalność wirusów objawia się w ten sposób. Proponuję ściągnąć Avira AntiVir Rescue System.

Wypalić płytkę. Zabootować i przelecieć dyski twarde. Trzeba je zamontować po kolei w ustawieniach. Trzeba również zadać opcję - usuń lub zmień nazwę zainfekowanych plików. Program zmienia rozszerzenia podejrzanych plików dodając XXX. Więc po całej operacji odpalasz kompa na nowo i wyszukujesz pliki wg klucza *.*XXX

Najlepiej całe badziewie usunąć na twardo i powinno pomóc.

Jeśli nie pomoże to czeka Cie grzebanie w rejestrze i inne przyjemności.

A najlepiej to zajrzeć na stronę: http://www.searchengines.pl/ i poszukać rozwiązania problemu.

Pozdrawiam.

hmm a nie ma innego lepszego rozwiązania? kiedys pomogliście mi na tym forum teraz jakos słabiej…

No cóż…

Zabootuj system (np. linuksa live) z płyty i zobacz czy działa normalnie, jak się nie resetuje to hardware jest o.k.

Wtedy albo format od nowa, albo czyszczenie “rescue dyskiem” bo inaczej nie wywalisz drania.

Jak wpuściłeś syfa do systemu to trzeba się troszkę pomęczyć.

No od czegoś trzeba zacząć, więc proponuję choćby od zainstalowania darmowej Aviry.

więc pierwszy krok juz jest… zainstalowałem awire i skanuje… poczekajmy zobaczymy co dalej

Dodane 03.03.2010 (Śr) 23:14

a więc nadal niewielki efekt zainstalowałem avire przeskanowałem nie znalazła nic i nadal bez zmian poooomocyyy

Dodane 04.03.2010 (Cz) 20:00

NO I CO NIE MA CHĘTNYCH DO POMOCY…

No nie mówiłem, że samo skanowanie pomoże.

Spróbowałeś odpalić linuksa live i poczekać czy się zresetuje?

To by wykluczyło awarię sprzętu. Najmniejszy jest DSL. Najfajniejszy GOS. Ściągnij, wypal płytkę, zabootuj i zobacz co się będzie działo. Jak wszystko będzie chodziło to znaczy że trzeba zrobić czyszczenie za pomocą płyty ratunkowej, a potem pewnie naprawić system.

A jak np. GOS się sprawdzi to sobie go zainstaluj jako alternatywny na dysku i w razie czego zawsze będziesz mógł cieszyć się lapkiem. GOS ma wbudowany Wine więc nawet ulubione programy na tym chodzą.

Sukcesów życzę!

Zastosuj się do: szukanie-przyczyny-bsod-pomoca-bluescreenview-t376739.html

ok zastosowałem się i co dalej czy mam to jakoś tu wkleić? co z tym zrobić?

problemem jest plik o nazwie : ntoskrnl.exe

Wstawić to tutaj, w końcu muszę to przejrzeć.

Najlepiej użyj sposobu ostatniego.

prosze :

http://www.wklejto.pl/59643

Dodane 06.03.2010 (So) 0:21

http://www.wklejto.pl/59644

tutaj z ostatniej chwili czyli jakąś godzinkę temu

Objawy i zrzuty błędów wskazują ewidentnie na winę sprzętu.

Niestety ja się na tym nie znam i ogólnie to nie dział od tego typu problemów.

na sprzęt??? a nie na ten plik ntoskrnl.exe???

ntoskrnl.exe to jest jądro systemu Windows. Jego błędy wskazują właśnie na winę sprzętu.

Trzy dni narzekasz, a czy próbowałeś odpalić lapka z dysku Linuks Live?

Jeśli będzie chodził bez zwiechy to znaczy że windę będziesz musiał zainstalować od nowa, albo naprawić system,

A jeśli się powiesi pod Linuksem no to jasne, że trzeba będzie go rozkręcić.

Może na początek wyjąć pamięć i włożyć, itd. itp.