Zawiesza sie laptop czarny ekran


(Polmarczak) #1

posiadam laptopa model: toshiba equium a100-306 moj problem polaga na tym, ze po podłaczeniu pc-ta do internetu (modem mam na usb do predkosci polaczenia 7.2mb; siec- play i mam dobry zasieg ) komputer zwiesza sie tzn wlącza sie czarny ekran i komputer pozostaje wlączony jednakze niereaguje na nic. Problem ktory opisuje wystepuje b roznie czasem po 3 sekundach serfowania po necie czasem caly dzien nic a czasem zaraz po polaczeniu urzadzenia z internetem . Nie jest to spowodowane przegrzewniem procesora poniewaz bez podlaczonego internetu(usb modem moze byc podlaczony tylko nie podlaczony do internetu)z komputerem nic sie niedzieje nawet podczas gier. Wykluczam tez wyschniecie masci gdyz wystepowalo by to rowniez bez internetu. Wczoraj zrobilem format komputera i bylo pozornie w pozadku dzis rano jednak sytuacja sie powtorzyla. przez caly dzien 3-4 razy sie zwiesil. Prosze o pomoc bo niewiem juz co robic. Z gory dzieki za pomoc.

sw mikolaj


(Sanatarium) #2

to moze byc wina np modemu, wez lapa do innej sieci, kablowej czy jakiejs i zobaczysz czy dalej bedzie ten problem


(system) #3

Sprawdź jak na ten modem reaguje inny komputer i napisz.

Ten laptop ma wbudowane wi-fi? Jeśli tak, to włącz modem na wyłączonej sieci.


(Polmarczak) #4

hm tez juz wzialem to pod uwage sprawdze to dzis i napisze. mam kasperskiego i juz na wszelki wypadek dodalem modem do strefy zaufanej dzieki

-- Dodane 26.02.2010 (Pt) 10:51 --

kurcze tak mysle ze faktycznie powoli problemy zaczely sie z momentem gdy kupilem modem ale po podlaczeniu komputera znajomej z oprogramowaniem nie xp tylko vista nic sie niedzieje sprubuje dzic laptopa u kolegi podlaczyc prosto do sieci kablem i zobacze c.d.n.

-- Dodane 26.02.2010 (Pt) 10:53 --

ma wi-fi sprubuje

-- Dodane 26.02.2010 (Pt) 10:58 --

moj modem to model g10431 jest ponic dobry z sieci ang.t mobile tu akurat niepowinno byc problemu bo komp byl tez w anglii kupiony jednak przebuwam juz na stale w polsce ale to taka dygresja sprubuje uaktualnic program web"n:walk manager

-- Dodane 26.02.2010 (Pt) 12:04 --

ok zanim kupilem modem urzywalem jako modem telefonu nokia e 65

sprubuje wiec czy to rozwiaze problem podlaczylem ponownie telefon jako modem oczywiscie predkosc mi zmalala z hdcp na 3g ale zobacze moze faktycznie bedzie tu tkwil problem jezeli pc sie niewylaczy ani razu tu jest pies pogrzebany wiec zaczynam probe jezeli macie inne pomysly prosze o posty narazie odezwe sie wkrotce narazie dzieki

-- Dodane 26.02.2010 (Pt) 22:55 --

mam jeszcze pytanie czy o wylonczenie sieci chodzi ci o wylaczenie wi-fi w moim komputerze?jezeli tak to to niepomoglo jednakrze pol dnia z powrotem podlaczylem internet przez nokie e65 sygnal 3g i choc duzo wolniejszy to niewylancza sie jednak roznica ogromna mam prosbe czy ktos spotkal sie z podobnym problemem czy moge naprawic ten blad czy jestem zdany narazie na telefon-modem chcialbym urzywac tego modemu usb bo predkosc jest 3,4 razy szybsza a moze musze zakupic prosty model do 3.5 mega? ten jest do 7,2 prosze o wpisy dzieki

-- Dodane 27.02.2010 (So) 21:12 --

moge zamknac temat problem na 90%tkwi w niezgodnosci sterownikow modemu i systemu tu znalazlem rozwiazanie tak mysle pobiore sterowniki i napisze czy na pewno rozwiazalo to moj problem

http://support.t-mobile.co.uk/help-and- ... 2&id=GP199

-- Dodane 27.02.2010 (So) 21:26 --

ale niezamykam jeszcze tematu az do wyjasnienia :smiley:

-- Dodane 28.02.2010 (N) 20:30 --

dzis pierwszy dzien niezapeszajac ok

pobralem wszystkie mozliwe upgrady windows i z firmy produkujace te laptopy TOSHIBA narazie wszystko gra jezeli niezmiennie utrzyma sie ten fakt zamykam forum dzieki za pomoc.