Zawiesza się obraz logowania po zainstalowaniu Sterowników Graficznych


(Pintol) #1

Witam

Zakupiłem do swojego komputera dodatkowe 2 x 4GB RAMu oraz Dysk SSD, postanowiłem więc usunąć ze starego dysku HDD Windowsa 7 i zainstalować go na dysku SSD.

System instaluje sie poprawnie i wszystko działa do momentu gdy biore się za instalowanie Sterowników Karty Graficznej, po wgraniu program prosi o ponowne uruchomienie komputera. Przy logowaniu zostaje mi obraz Flagi (to chyba obraz pulpitu) i nic wiecej się nie dzieje...

Tryb awaryjny działa normalnie, nie wiem co z tym zrobić... Czyżby karta graficzna jakoś mogła się uszkodzić? Przed formatem wszystko działało idealnie... Prosze o pomoc


(Dimatheus) #2

Pintol , zapoznaj się, proszę, z tym tematem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Indy) #3

Przydałoby się info jaka karta graf i jakie sterowniki.

 

Odinstalowanie sterowników w trybie awaryjnym od razu usuwa problem?

Próbowałeś w trybie awaryjnym wejść do msconfig i wyłączyć najpierw programy które zostały dodane przez instalator sterownika, a potem usługi? Czy wyłączenie którejś z nich nie pomaga?


(Pintol) #4

Katra to Geforce GTX 760 OC 4GB

Sterownik graficzny NVIDIA 335.23 ściągnięty z strony NVIDIA, jak i przy instalowaniu z płytki dzieje się to samo. 

Po wylączeniu wszystkich programów jak i usług ciągle jest tak samo, dopiero po odinstalowaniu samego Sterownika Graficznego system loguje sie poprawnie