Zawiesza się


(Oskar2005) #1

Witam :lol: Pisze szybko bo znóa się komputer zawiesi :stuck_out_tongue: Mam następujący problem:

Problem 1:

Podczas uruchamiania komp. i wyświetlania strony z podaniem hasła do XP komp się zawiesza.....muszę tak resetowacz 5 razy żeby było dobrze,jeśli juz wszytsko będzie dobrze,podczas pracy,pisania,słuchania muyzki znów sie zawiesi-wszystko stanie.Co to może być?

Problem 2:

Podczas gdy już wszystko chodzi koło gdzieś 3-4 godzin komputer sam się wyłacza i sam się włącza,tak jak by ktoś reset nacisnął :evil: .To nie był by problem gdyby się wszystko ładnie odpaliło,niestety pokazuje się czarne okno i pisze:uruchom komputer normalnie,bądz uruchom komputer z ostatnimi dobrze działającymi ustawieniami.Naciskam jedną bądż drugą pozycje...zaczyna się logować,ikonka XP i znów ten sam komunikat.Musze go całkowicie wyłączyć na 15 min żeby pozniej go uruchomić normalnie...Pomóżcie.Pisze szybko i z błedami bo 4 raz piszę ten porblem-bo 3 razy się zawiesił


(El Presidento) #2

Musisz podać kod błedu STOP, bez tego nie ma mozliwości powiedzienia co jest przyczyną.

Panele Sterowania-Wydajność i konserwacja-Narzędzia administracyjne-Podgląd Zdarzeń.

Wybierasz godzine restartu i kopiujesz co pisze o tym błedzie.

Odpowiedz jescze na pytanie czy komputer jest czysty od wszelkiego rodzaju wirusów :?


(Gk88) #3

czyżby sie cosik przegrzewało ?? sprawdz po takim samoczynnym restarcie/zawiasie temperaturki :slight_smile:


(Oskar2005) #4

Np dziś jak 4 razy go restartowałem bo się wieszał.: Security Center o godz 15 50. i H+BEDV AntuVir-do aplikacji… albo chodzi o to?Service control manager i Application Popup-do systemu. O to chodzi?

Złączono Posta : 24.03.2006 (Pią) 18:06

Ale jak komp nie chodzi np.24 godziny to jest tak samo!

Złączono Posta : 24.03.2006 (Pią) 18:07

ZENEK ROLNIK-czy czysty od wirusów to nie mam pojęcia:(


(aphazel) #5

No mi objawy tez pasuja do przegrzewania sie, ew. plyta glowna szwankuje. Jesli masz np ECS to raczej plyta bo po zmianie zasilania z 220 na 230V w Polsce (choc to wcale nie tak niedawno bylo) 90% userow tych plyt (zwlaszcza najtanszych modeli) ma problemy wczesniej czy pozniej ze stablinoscia zasilania, wydajnoscia, zwiechami, itd, itp.

Np to, ze przez 15min masz lipe a potem sam z siebie “naprawia sie” sugeruje, ze nie jest to wina samego windows - gdyby system mial cos zwalone, to by takich wiankow nie bylo.


(El Presidento) #6

Musisz kliknąc na Bład dwa razy i z wyswietlonego okna skopiuj wszytsko co pisze.

Pamietaj, aby był to bład zaraz przed restartem.

Odsyłąm do działu Bezpieczeństwo-Logi HijackThis.


(Oskar2005) #7

Chyba jednak mam wirusa…bo jak winampa nie mam to jakas muzyka leci i sie wyłącza-a ja nie mam nawet teho pliku na kompie :cry:


(Micromac) #8

oskar2005

No to szybciutko daj loga z Hijacka do działu Bezpieczestwa zobaczymy co siedzi w systemie.


(Asterisk) #9

Kto, co - proszę skonkretyzować tytuł :o


(Kpc21) #10

dziwne, płyta przystosowana dp 220V?? od dawna wszystko jest na 230V a zresztą to chyba kwestia zasilacza a nie mainboardu


(kosior6) #11

Weź miernik i sprawdz napięcie w zasilaczu, potem zainstaluj everst’a z vortalu i podaj temperatury. Wyjmij wszystko tzn. dzwiekówke (jeśli jest osobno) zostaw tylko jedna kość ramu(jeśli masz więcej) odłacz wszystko co zbędne uruchom kompa dosłownie na pare sekund póxniej wyłacz przyłacz wszystko i zobacz czy coś dało :stuck_out_tongue: