Gdy chcę utworzyć nowy folder na dowolnym dysku, pendrive czy karcie pamięci coś się zacina.
Klikam prawym myszy i z rozwiniętej listy gdy najadę na “nowy” jak by pasek zawiesza sie i chwilę trwa zanim się wczyta.
Mam ten sam problem , podmenu Nowy nie wczytuje się od razu tylko po dłuższej chwili.
Zainstalowany Classic Schell, może on jest przyczyną?
@anon87270658 Dzięki coś poprawiło ale do pełnej sprawności trochę brakuje. czasem się jeszcze zawiesi.
Skorzystałem z metody 2 i 3.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły jak to ogarnąć dajcie znać. Jakoś nie mam ochoty instalować sytemu.
Dlaczego nie wykorzystałeś pierwszej? Może to “trochę” by doszło
A to w porządku
Spróbuj jeszcze metodę 10. Niby pierdoła, ale może działać.
Hej,
A z jakiego antywirusa korzystasz? Bo to może być też wina skanera antywirusowego. Może na chwilę testów wyłącz antywirusa i sprawdź, czy jest poprawa.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Mam Avasta i wyłączenie nic nie dało.
Problem mam tylko na jednym laptopie i nic nie powinno się zacinać. Mam dużo słabszego notebooka gdzie nie mam takiej sytuacji z zacinaniem menu.
Ale wyłączyłeś wszystkie osłony?
Miałem taki sam proble ale po zmianie dysku na ssd problem ustał
Zgadza się, to może być kwestia dostępu do danych na dysku twardym talerzowym.
Też odpada mam dysk SSD
Konkretnie laptop acer i7 5500U + grafika intel HD5500 oraz Geforce 940M , 16GB ram, Dysk SSD PLEXTOR PX-256M6V 256GB
- Czy przy Avaście wyłączyłeś wszystkie osłony czy testowo odinstalowałeś?
- Czy podobne zwolnienie jest też widoczne, gdy próbujesz utworzyć nowy plik/folder gdzieś indziej niż na pulpicie?
W Awaście wyłączyłem tylko ochronę na 10min.
Sytuacja głównie ma miejsce na pulpicie ale zdarza się też na podłączonym dysku USB czy też innych nośnikach.
Czasami chwile trwa aż rozwinie się opcja nowy folder, a zdarza się i zawieszenie całego ekranu
Odinstalowałem Avasta i bez zmian.
Poczekam może kilka dni czy znajdzie się jakaś podpowiedź i reinstalacja sytemu.
A masz włączone autouruchamianie pakietu Open Office’a - ten przyśpieszacz, co się w trayu włącza?
Spróbuj zobaczyć czy na innym koncie użytkownika sytuacja będzie pdobna
@xBotekx zrobiłem i na nowym koncie działa
To teraz mam pytanie czy w obecnym koncie można coś zmienić by przywrócić sprawności.
Na utworzonym nowym koncie nie mam dostępu do wszystkich programów jak to ew. przenieść ?
A czy na tym nowym koncie masz też w zasobniku opcję tworzenia nowych plików Open Office? Czy jest tam tylko tworzenie nowego folderu, skrótu, dokumentu tekstowego i kontaktu?