Witam
jak w temacie - nie wiem co się dzieje, mialem ten problem kiedys a teraz jakby powrocil ze zdwojona sila.
Przeczytalem mnostwo tematow i zaden sposob nie zadzialal.
Filmy zacinaja sie takze na innych stronach gdzie jest odtwarzany jakis film, rowniez jak odpalam komputer na Linukcie z pena.
Wszystkie sterowniki mam najnowsze, BIOS sflashowany, nic nie pomaga - bardzo prosze o pomoc.
Filmik jest odtwarzany kilkanascie sekund srednio po czym zacina sie,przerywa , jak ruszam myszka to znowu jest odtwarzany, jak nie ruszam to znowu sie tnie, a jak przestane to obraz staje w miejscu i slychac tylko glos az do momentu kiedy i ten ucichnie a nastepnie komputer sie zawiesza i musze robic restart, help.
A jak robisz coś bardziej wymagającego np. grasz to się nie zawiesza?
Podaj pełną specyfikację sprzętową.
Sprawdź na karcie zintegrowanej jak masz.
Spróbuj wyłączyć akcelerację sprzętową w przeglądarce.
Ustawienia/Opcje>Zaawansowane
wylaczenie akceleracji nie pomoglo
jeszcze jedna wazna rzecz o ktorej nie napisalem
sluchac jakby “cewke”? taki dziwny chroboczacy dzwiek gdy lapek jest wklaczony
Jeżeli słychać " chrobotanie " to może to być wina dysku.
Sprawdź stan dysku https://www.dobreprogramy.pl/HD-Tune,Program,Windows,12177.html
to tez robilem, mam 2 dyski msata więc to tez nie to ;/
s
A odtwarzanie filmu na komputerze po pobraniu - jest bezproblemowe?
Rzadko, ale też tak mam. Włączam film na YouTube, ładuje film i koniec. Komputer zawiesza się, nawet wskaźnik myszy jest “zamrożony”. Wydawać by się mogło, że Google coś eksperymentuje z usługą YouTube i to odbija się na użytkownikach.
U mnie wszystkie filmy yt, jak i stream live - śmigają płynnie HD.
Nie pamiętam, kiedy miałem problemy z YT, z filmami. Dzisiaj pobierałem z vod darmowe odcinki serialu, bo na dysku śmiga lepiej w playerze.
Dodam,że w moim 12 letnim komputerze bezproblemowo śmiga stream tv vod:
Bogdan tak, normalnie zwykly film chodzi - dalej to mam
juz nawet pozyczylem od sis lapka i podlaczalem pod swoj net i tv i u niej jest normalnie, nie wiem ocb
jeszcze teraz zauwazylem ze jak podpialem dysk zewnetrzny pod USB to myszka [wskaznk] zaczal przerywac ;/