Zawieszający się laptop

Witam,

Jest problem z laptopem dokładnie marki Asus A550jx-dm096h, zawiesza się co jakiś czas i w czasie zawieszania da się poruszać myszką ale poza tym innych czynności nie da się zrobić. Po brutalnym wyłączeniu i włączeniu komputera to czasem potrafi z automatu odpalić się bios a czasem normalnie się włączy. To jedyne info jakie mam, laptop jest w Niemczech u ojca, który niestety nic nie wie na temat komputerów. Przez skype próbowałem mu przekazać by przywrócił ustawienia domyślne biosa(uf jakoś się udało to zrobić) ale i tak nic nie dało. Zastanawiam się czy robić ten pełny reset biosu gdzie przy wyjętej baterii laptopa przytrzymuje się przycisk power na 20 sekund i ciekawi mnie czy klucza do win10 nie stracę.

Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż okno z programu wszystkie parametry

Sprawdzę późnym wieczorem dopiero jak dam radę :slight_smile:

Niestety nie da rady, każda próba odpalenia crystaldiskinfo powoduje zawieszenie się komputera i potem krzyczy że system windows napotkał problem. Dałem radę jakoś sprawdzić temperatury wszystkich podzespołów w systemie ale nic nie przekraczało 55 stopni.