Witam kupiłem dzisiaj kartę graficzną GTX 1050 ti(używana) i przy włączaniu komputera zatrzymuje się na logo płyty głównej. Wentylatory karty graficznej po jakimś czasie przestają się kręcić, a następnie komputer zaczyna pikać(jeden sygnał co ok.10 sekund).
Zastanawiam się czy to wina starej płyty głównej, czy karta graficzna po prostu jest uszkodzona.
Płyta głowna to Foxconn 2ABF
Zawieszanie komputera na BIOSie
A wcześniej jaką miałeś kartę?
gt 520
Wsadź starą kartę, potem odinstaluj sterowniki. Może nowsza karta gryzie się ze starymi sterami.
A co to za karta? Wymaga dodatkowego zasilania?
To jest gtx 1050 ti od MSI i potrzebuje dodatkowego zasilania 1x6pin
Poszukaj wydrukowanego napisu na laminacie (powinien się rzucać w oczy), a nie naklejki, bo tego, ani wcześniej podanego przez ciebie modelu nie mogę znaleźć. Foxconn robi elektronikę dla połowy świata i ta też jest pewnie dla kogoś innego zrobiona.
Powiem tak, jedyne co widzę to kolejną naklejkę z napisem aos-h 642201
Nic innego więcej nie widzę
Czy to jest jakiś gotowy komputer HP?
PCI-e, które nie daje 75W?
W takich gotowcach z dedykowanymi płytami to mogą być cuda na kiju, ale niestety nie mogę otworzyć dokumentacji ze strony hp - wyskakuje mi 404 …
Hmm, jutro Idę u kolegi sprawdzić czy ruszy komputer z kartą. Jeśli tak to wina płyty głównej?
Czy zasilacz jest odpowiednio mocny, by uciągnąć tę kartę z choćby niewielkim zapasem?
Tak
Spróbuj jeszcze odpalić komputer z włożoną grafiką, ale tylko z jednym modułem RAM i z odpiętymi dyskami, by sprawdzić, czy wszystko wstanie normalnie.