Podczas grania w gry po jakimś czasie ok (15min) zawiesza mi sie komp na parę sekund, po chwili można dalej grać parę minut i znowu zawiecha, i tak w koło. Co może być przyczyną tego zawieszania? Proszę o pomoc.
Mozliwe ze masz jakiegos wirusa.
Masz to od jakiegoś czasu czy nastąpiło to nagle? Przeskanuj komputer skanerem antywirusowym. Sprawdź temperaturę procesora i ewentualnie poprzeczyszczaj wnętrze obudowy wraz z wiatrakami. Być może komputer się zbytnio nagrzewa co prowadzi do zawieszania.
Jak nie pomoże- skan. Jak to nie pomoże, pozostaje wymina radiatorków na miedziane.
Podaj napięcia.
Tak w ogóle to zasilacz do wymiany bo ten jest słaby. Zmień na Fortron 350W lub Deltę-Cena na allegro około 50-60 zł
Wirusa żadnego nie mam skanuje kompa systematycznie. Zawieszanie to pojawia sie już od jakiegoś czasu. Temperatura procka w normie. Wnętrze obudowy mam czyste niedawno czyszczone. Tutaj podaje linka do wykazu napięć i temperatur podzespołów: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/546 … 0fde0.html. :o
0,63V na procku?? To chyba przekłamanie programu. Jaki masz procesor i płytę główną. Sprawdź napięcia w biosie. Ewentualnie w programie Everest.
Witam procesor to AMD Athlon64 3500+, a płyta GIGABYTE GA-M55plus-S3G.
Link do wykazu napięć w Everest: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a14 … fe4e0.html
No tu napięcie na procku już lepsze Ale słabe napięcie na lini +2,5 Tak jak mówiłem zasilacz do wymiany. Fortron 350W lub delta 400W w cenie około 60 zł, chyba że masz więcej to Amacrox Warrior AX400.
Zmieniłem zasilacz na Amacrox Warrior AX400 PNF, komp podczas grania się już nie zawiesza. Dzięki za dobre rady.
czy może mi ktokolwiek podpowiedzieć jak ściągać pliki mp3 + G, czyli krótko mówiąc pliki do karaoke ???
Złączono Posta : 10.09.2007 (Pon) 22:20
widzę że nie ma chętnych no cóż pewnie jak zwykle sam sobie z tym tematem poradzę…
:o Nie ma chętnych ? a widzisz w tytule tematu o czym on jest ? Załóż nowy temat i nazwij go konkretnie a zapewne ktoś Ci pomoże. A nie podłączasz się do istniejącego który jest zupełnie o czymś innym!