Zawieszanie się komputera po X minutach


(Darassus) #1

Witam!

Pracowałem z komputerem i po jakiś 10 - 15 minutach się zawiesił, kursor "utknął" w jednym miejscu, muzyka (odtwarzana w foobarze) przestała lecieć i w ogóle WinXP przestał reagować na wszytko, nawet na Ctrl + Alt + Del. Na reset zareagował. Następnym razem zawiesił się po jakiś 30 minutach. Po kolejnym resecie znowu, po podobnym czasie... Wydaje mi się, że wszystko zainstalowałem poprawnie, wcześniej nie miałem takiego problemu. Mam Windowsa XP Home.

Załączam loga z HiJackThis:

Proszę o pomoc.


(Plawa) #2

Według mnie to może być uszkodzenie sprzętowe. Po tym resecie moglo dojść do uszkodzenia dysku czy pamiąci. W ostatecZności spróbuj sprawdziź dysk SCanDiskiem. Jezeli nie pomoże, to sformatuj dysk


(Toffik325) #3

moim zdaniem raczej by to nie pomogło :expressionless: zainstaluj sobie Everesta Home Edition (albo coś podobnego) i sprawdź temperaturę proca, karty graf. itp. everest jest na Dobreprogramy więc poszperaj a znajdziesz :slight_smile: jeśli temp. będzie przekraczała 55 st., a na kompie często grasz, albo masz otwartych wiele programów tzn., że zwiesza Ci się od temp. i przeciązenia. Z kartą graficzną może byćpodobnie. Zrób co mówie, a w razie czegoś pisz na forum

Złączono Posta : 27.09.2007 (Czw) 16:41

albo pisz na gg :slight_smile:

Złączono Posta : 27.09.2007 (Czw) 16:43

to chyba jedyny podejrzany log. ale nie wiem bo nie znam się za bardzo na logach :smiley:


(Novi00) #4

Skasuj ten wpis w HJT

Takto czysto ale daj loga z ComboFixa


(Darassus) #5

Wpis skasowany.

Log z ComboFix'a:

Myślę, że to nie chodzi o temperaturę proca i karty graficznej, bo wczoraj grałem i wszystko było w porządku, a dziś przeglądałem jedynie neta i słuchałem muzyki i się zacinało.


(Cornik89) #6

zmieniales w ostatnim czasie jakomkolwiek konfiguracje sprzetowa komputera? Ja mam ten sam problem ale jzu odnalazlem przyczyne:)..po prostu po dwoch latach wspolnego dzialania kosci ram....nie chca juz ze saba pracowac:/


(Darassus) #7

Wczoraj wyjąłem kartę graficzną i włożyłem inną, na próbę, żeby zobaczyć, czy będzie współpracować z moim kompem. Ale potem ją wyjąłem, odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem z powrotem stery do mojej karty, co była na początku.

Złączono Posta : 27.09.2007 (Czw) 22:51

Już odkryłem źródło problemu! Nie odinstalowałem w pełni sterowników od testowanej karty graficznej. Po ich usunięciu i reinstalacji potrzebnych sterowników wszystko działa jak należy!


(Gutek) #8

Optymalizacja XP: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76580

Czyszczenie rejestru:

RegCleaner - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=177

możesz rejestr przelecieć albo

jv16 PowerTools - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509

Opis RegCleaner - http://www.agavk.p9.pl/strony/progra_regcleaner.php

Zobacz - Obsługa jv16 PowerTools