Zawieszanie sie komputera, restarty


(Adamlm91) #1

witam, od pewnego czasu mam pewien problem, przy probie wlaczenia komputera wyskakuje no signal, komputer buczy ale nic nie wyswietla sie na ekranie, po ktoryms razie z rzedu w koncu sie wlacza, choc ostatnio (wczoraj) w ogole nie chcial zaskoczyc po tym jak zawiesil mi sie calkowicie, ale dziwne bylo przy tym to ze wszystko chodzilo podczas zwiechy, ale diody na modemie przestaly swiecic (mam neostrade), taka mala uwaga, ale moze sie komus przyda, mam jeszcze zainstalowana wersje RC windowsa 7 na oddzielnej partycji, i jeszcze taka dygresja, mam wrazenie jakby te wszystkie rzeczy staly sie po tym jak przetestowalem kompa przy pomocy 3dmark06, jeszcze moj konfig: asus p5q pro, intel quad 9300 2.5Ghz, 2Gb RAM OCZ 800Mhz, radeon 4850, dziekuje za pomoc i w razie jakichkolwiek pytan na pewno odpowiem!

edit: teraz podczas normalnego uzytkowania komputer jakby sie dlawil czasami


(greh) #2

Może Ci się to wyda głupie ale:

Pokaż log z HijackThis. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Pokaż log z Combofix. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Logi dajesz na wklej.org lub wklej.eu a w poście Pokażesz tylko link.

:slight_smile:


(Adamlm91) #3

http://wklej.org/id/88447/

http://wklej.org/id/88450/


(deFco247) #4

Fix w HiJackThis: ( Do a system scan only ->zaznaczasz pola przy podanych niżej wpisach->dajesz Fix checked )

Wklej do notatnika:

File::

c:\windows\system32\drivers\EIO64_xp.sys


Registry::

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Wdf01000.sys]

@=-

Plik zapisz jako CFScript.txt , najlepiej w tym samym folderze co Combofix.exe

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę Combofix.exe

Powinno się rozpocząć usuwanie.

Potem dajesz log z usuwania Combofix.


(Adamlm91) #5

http://wklej.org/id/88460/

czyli co mialem jakies wirusy tak?


(deFco247) #6

Popełniłem pomyłkę w skrypcie. #-o

Wejdź w folder C:\Qoobox i odszukaj tam plik EI064_xp.sys.vir

Usuń z nazwy końcówkę .vir i przenieś ten plik do C:\WINDOWS\system32\drivers

-o

PS. Niestety loga nie widzę, bo serwis jest tymczasowo niedostępny.


(Adamlm91) #7

no wlasnie sam zauwazylem, ze klikajac prawym przyciskiem myszy na pulpit zniknelo mi ati CCC :-o

a wiec to byly wirusy czy nie?!

edit: zrobic jeszcze raz loga?


(deFco247) #8

Na twoim kompie chyba nie ma wirusów.

Niestety wróżę chwilową zapaść we wklejaniu logów bo strona wklej.org nie działa !!

adam000 , spróbuj wkleić loga na wklejto.pl


(Adamlm91) #9

http://wklejto.pl/33101


(deFco247) #10

Log wygląda na czysty.

Usuń folder C:\Qoobox i instalator Combofixa.

Posprzątaj komputer CCleanerem.

Zoptymalizuj startowanie komputera.

Wyłącz i włącz Przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Sądzę, że problem z twoim kompem leży w sprzęcie, a nie w sofcie, bo problemy pojawiają się przed włączeniem systemu. :-k


(Adamlm91) #11

mam kolejny problem. już kilka razy windows zresetował się i wyskoczyło mi okieko po ponownym uruchomieniu, ze windows odzyskał sprawność po poważnym problemie czy jakoś tak, niedawno gdy chciałem wejść w cod4 komp się zresetował i wyświetliło się to okienko, zauważyłem też, ze za kazdym razem gdy komp zrestartuje mi się z, niewiadomych przyczyn, to six engine asusa ustawia sie na mode: high performance, normalnie mam ustawione na auto zeby programik sam zdecydował kiedy trzeba 'dodać' mocy, proszę o pomoc


(greh) #12

Być może masz blue screeny ale o tym nie wiesz, bo komputer się resetuje.

Wyłącz automatyczny reset po pojawieniu się BSOD, a następnie podaj dokładny numer błędu, jeśli się pojawi. :wink:


(Adamlm91) #13

odświeżam temat!!

wczoraj, przez cały dzień mój komputer nie chciał się uruchomić, tzn. komputer po włączeniu chodził, ale nie było obrazu, dopiero dziś udało mi się go włączyć po resecie BIOSu, przed tym oczywiście zawieszał mi się np podczas grania w cod4, i to właśnie podczas grania w tą grę po jakichś niecałych 15min się wiesza, nie wiem już o co z tym wszystkim chodzi, choć przyznam, że parę razy uderzyła w mój komputer piłka, ale wszystkie kable i podzespoły dociskałem i sprawdzałem i niby wszystko ok, aha i jeszcze od mojego radeona 4850 odpadły wszystkie radiatory o ile tak to się nazywa, takie małe kwadraciki ząbkowane, jakieś rady? co to może być?


(greh) #14

Pobierz i zainstaluj Everest: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22 ... ition+2.20

Podaj jeśli to możliwe, odczyt temperatur wszystkich podzespołów.

-- Dodane 24.06.2009 (Śr) 17:01 --

Gdyby uruchomienie kompa i instalacja nie były możliwe, podaj temperaturę CPU z Bios-u.

-- Dodane 24.06.2009 (Śr) 17:02 --

Zakładka H/W Monitor lub podobna w BIOS-ie. :wink:


(Adamlm91) #15

zaznaczam, że tylko podczas grania w tą grę, bo np w crysis już tak się nie robi


(greh) #16

Oryginalna kopia? :wink:


(Adamlm91) #17

cod4 jak najbardziej. a gdzie te tempy się sprawdza w everescie bo tu jakoś nie widać ich

CPU 37 stopni

MB 27 stopni

a grafika z gpu-z ok. 34 stopni w spoczynku


(Toffik325) #18

Temperatury wyglądają na dobre. Jaki zasilacz? Marka, model, moc.


(Adamlm91) #19

OCZ stealth extreme 500W


(Mich Md) #20

witam mam taki problem.....

Gdy gram obojętnie w jaką grę po godzinie grania na jakieś 5 lub 10 sekund zacina mi się komp.

Czasami się restartuje lub puszcza ale dzieje się tak gdy tylko gram, nie wiem od czego??? być może się przegrzewa ale chłodzenie ma zamontowane dobre.

Z góry dzięki za pomoc jak by miał ktoś pytania to na pewno odpowiem. :slight_smile: :-):slight_smile:

to dane mojego kompa:

Intel Pentium 4 3.00 GHz ,karta graf. Ge Force 7600GT ,dysk twardy 80 Gb, 1Gb ram (800Hz), zasilacz MODECOM Logic-500ATX 500w.