Zawieszanie sie komputera?!?

Mam pytanie dlaczego mój komputer sie wiesza szukałem odpowiedzi w google ale nie znalazłem poprostu nie mam pojecia .

Typ procesora DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200)

ID płyty głównej 63-0100-001131-00101111-090806-P4M890$P4M890T-M_P4M890T-M RELEASE 09/08/2006

Nazwa płyty głównej Nieznane

Pamięć : kingston 2.5gb

Karta graficzna :geforce 7300 gs

Zasilacz : ATX delta 500 W[dokąłdnie nie pamietam]

procek sie nie grzeje

ramy dobre zasialcz dobry

poprostu nie wiem prosze o pomoc z góry dziekuje :slight_smile:

Nie masz wirusów?

Po czym wnioskujesz, że procek się nie przegrzewa?

Powszechne są nieumiejętne i zbyt częste czyszczenia wnętrza komputerów przez młodych komputerowców, powszechne są podkręcania procesorów i kart graficznych, powszechne są inne zabiegi, jak np wyjmowanie dysków i noszenie ich do kolegów, podłączanie dysków kolegów do swojego i te przyczyny często powodują przypadkowe uszkodzenie elementów komputerów, potem płacz że bluescreeny, zawieszenia, restarty. Co ty na to? Było u ciebie kiedyś robione coś z tego, co napisałem? Komputer to nie zabawka dla dzieci

JUST PRO…be my GOD… :smiley:

Podaj napięcia i temperatury z BIOSu i Everesta/Speccy/Aida. Sprawdź czy na płycie głównej nie ma napuchniętych kondensatorów.

może masz syf na kompie? Zainstaluj sobie jakiś program do czysczenia rejestru np CCleaner, zrób defegradację dysku.Przeskanuj kompa jakimś antywirusem.Może zasilacz zaczyna padać, jak u mnie kiedyś mustang 400w padał to też sie dziwne rzeczy działy :smiley: Pooglądaj dokładnie w środku kompa czy niema napuchniętych kondensatorów itd.