Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc z moim laptopem, po kilku przeinstalowaniach systemu, wyjęciu baterii nadal ciągle się zawiesza.
Problem polega na tym, że przy codziennym użytkowaniu zawiesza się i jedyne co można zrobić to go zresetować. Występuje to w różnych sytuacjach, najczęściej przy codziennej pracy w programach, bardzo lubi się wieszać na youtube, przy słuchaniu muzyki. Natomiast praktycznie nie wiesza się przy intensywne wykorzystywanie np w grach. Potrafi się wieszać kilkanaście razy dziennie.
Parametry które udało mi się znaleźć:
Procesor: Pentium Dual- Core CPU T4300 2.10 GHz
RAM: 3 GB
32 bitowy system
karta graficzna: NVIDA GeForce G102M
Strzelam, że chodzi o dysk twardy. Komp się zachowuje tak samo w różnych miejscach podłączenia więc problem z gniazdkiem odpada.
Pobierz CrystalDiskInfo portable, wypakuj i uruchom, zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]), zrób zrzut ekranu (rozciągnij okno programu by było widać wszystkie parametry), umieść na http://postimage.org/ i podaj link na forum.
Wyrok jak dla 90-latka który musi wymienić nerkę żeby normalnie funkcjonować.
Już wymieniałem w nim dysk jak był na gwarancji. Od czego ten dysk może się psuć? Boję się, że znowu powtórzy się sytuacja i wymiana dysku nie pomoże. No chyba, że mi go wcale nie wymienili na gwarancji.