Mam utworzone połączenie z neostrdą za pomocą kreatora windowskiego.Kiedy chce się połączyć z neostradą, przez utworzony skrót na pulpicie lub wchodząc przez menu start ten pasek się blokuje i taka zawieszka trwa z jakieś 4 minuty . Później wszystko działa jak należy.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, nigdy czegoś takie nie miałem, dodam że próbowałem tworzyć nowe połączenia, ale nic to nie dało. inni użytkownicy kompa też mają ten problem…
Może tutaj znajdziesz pomoc w rozwiązaniu problemu. Spróbuj przeinstalować stery instalując Neo na ADSL, korzystając z pomocy pod 0800 102 102 - wbrew potocznym opiniom, nie tylko ignoranci tam doradzają.
przinstalowałem stery, na 100 różnych sposobów… i stwierdziłem,że problem tkwi… w centrum zabezpieczeń windows… kiedy już się odwiesza pasek START pojawia się na krótko dymek" nie wykryto oprogramowania antywirusowego". Próbowałem też bezspośrednio po zalogowaniu się przejść od razu do “centrum zabezpieczeń” no i nie odpowiada… myślalałem nad reinstalacji dodatku SP2, ale nie wiem czy moge to zrobić, bo ost robiąc porzaki, usunąłem z katalogu Windows foldery ze szczątakmi poprzednich instalacji wrrrrr
Cześć, miałem podobny problem. Sposób rozwiązania go okazał się bardzo prosty. Mianowicie podczas instalacji sterownika do modemu Sagem na pulpicie tworzy się skrót do połączenia i ten skrót wykorzystałem wpisując tam tylko nazwę użytkownika i hasło otrzymane podczas rejestracji neostrady. Wcześniej próbowałem tworzyć połączenie za pomocą kreatora i miałem podobne objawy jak Ty. Spróbuj może to jest to. Pozdrawiam.
Miałem ten sam problem. Panel sterowania=> połączenie sieciowe kliknij na ikonę twojego połączenia sieciowego, następnie prawym przyciskiem myszy wybierz właściowości i wyłącz " uwierzytelnianie" i powinno chodzić cacy.
Przynajmniej u mnie działa 8)
Przedtem zawieszało mi menu start jak wiechałem myszką na moje połączenie z internetem a teraz działa odrazu.
dzięki w każdym razie za próbe pomocy. jeszcze popróbuje zainstalować aplikacje z neostrady i później ja odinstalować. Najgorsze jest to, ze miałem to połączenie lokalne - tylko je usunąłem … dzięki raz jeszcze
Złączono Posta: 07.01.2007 (Nie) 18:33
odpowiedzią okazała się aktualizacja : Microsoft .Net Framework 2.0 o kodzie KB917283