Zawieszanie się netiaspot i brak internetu

Witajcie,muszę tutaj napisać bo już nie wiem co robić,od 3miesięcy mam NetiaSpot z chwilą kiedy tylko został podłączony net z Netii zaczęły się problemy,a dokładnie po 3dniach wyrzucało mnie ze stron i wchodziło na stronę netii i sprawdzało połączenie,jest to internet po kablu dodam,po około miesiącu zaczęło się chrzanić bardziej i musiałem wyłączać i włączać ten ich modem(netiaspot) po czym restartować kompa i było ok tak na 2-10h Po kolejnych dniach działo się tak coraz częściej aż przyszedł dzień w którym nie dawało wyłączenie modemu jak i jego reset zacząłem dzwonić do nich i podkręcali jakoś sygnał resetowali itp problem już ponad miesiąc technicy byli u mnie 8razy i teraz…

NetiaSpot jest na biało(dioda) a nie ma neta niżej dam do tego linka co mi wyskakuję.Technicy zostawili swój modem Pentagram Cerberus i było ok do dziś ,dziś podłączyłem nowy modem NETIASPOT jaki mi przysłąli i problem wystąpił ten sam (biała dioda i brak neta) podłączyłem znowu modem techników i już na ich modemie nie działał,zadzwoniłem do technika podobno jakiś reset zrobili i znowu działa na ich modemie,ale juz nie podłączam netia spota bo znowu będzie jakiś problem,czy jest możliwość aby netiaspot gryzł się z moim kompem?Zrobione już wszystko

wymiana instalacji,przepinali porty,coś robili na disslanie,itd jednak z chwilą kiedy podłączam netia spot dzieją się cuda.

Właśnie chce wrzucić screena na fotosik i nie chce przesyłać,więc zrobię to później

werewolf836 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

zrób screen parametrów linii i pokaż je tutaj ,masz ofertę no limits?ten cały netia spot to jest bubel po prostu (cerberus krórego zostawili ci miał lepszy modem dlatego nie było takich problemów) załatw sobie porządny router proponuje TP-Link w8960N

ciągłe zawieszanie się portu na centrali może być spowodowane ogromną liczbą błędów CRC za ich występowanie przeważnie winna jest kiepska instalacja różne modemy radzą sobie lepiej albo gorzej z nimi

Czy możesz mi podpowiedzieć jak mam pokazać parametry linii? Tak jest to “no limits” podobno jakieś błędy występowały też (9 / minuta) i je usunęli jednak już się dopatrywali że wina leży w moim kompie,wirusy itp

Dodane 07.12.2011 (Śr) 21:17

Nooo i dzięki za pomoc,proszę o odpowiedź " jak mam pokazać parametry linii" i nic.Super

Dodane 30.12.2011 (Pt) 14:25

Problem rozwiązany,wszystkie te netia spoty zepsute,śmiga na starym modemie,niezły sprzęt mają.

Dodane 05.02.2012 (N) 13:19

A i dziś odświeżam temat,ostatnia linijka mojego posta wyżej,problem się nawraca teraz na starym modemia ASMAX ,znowu muszę restartować modem,teraz znowu jest ciekawiej,bo w tej chwili wchodzi mi na strony jak wpisze dokładny adres a w googlach jak coś wpisze wyskakuje mi nie odnaleziono serwera.Dzwoniłem pan kazał zmienić dane (cyferki) DNS i lipa ,pewnie za 1h znowu nie będę mógł w nic wejść,co jest jeszcze ciekawe,na Team Speak mogę wejść łączy i mogę rozmawiać ale na żadną strone nie mogę wejść.Co to może być?