Zawieszanie się systemu, obciążenie CPU i dziwne dźwięki


(Michasiax) #1

Witajcie,

od miesiąca pytam wujka Google, przeglądałam różne fora z podobnymi objawami nieprawidłowego działania do mojego laptopa - niestety podane rozwiązania nie przyniosły skutku. Mój problem wygląda następująco:

Po uruchomieniu system otwiera się jak zwykle, na bocznym pasku widzę zużycie CPU - osiąga nawet 100%, ale po chwili spada do 7-10%. Kiedy przystępuję do pracy - otwieram komunikator AQQ, przeglądarkę Firefox to po 2-3min system całkowicie się zawiesza, mysz i klawiatura nie reaguje. Czasami słyszę jakieś dziwne dźwięki, krótkie sygnały, których nawet nie umiem zlokalizować skąd one pochodzą. Sprawdziłam temperatury przez SpeedFan - wyniki: GPU 49C-50C, HD0 30C (czasami mam 0C), Temp1 45-47C, Core0 42C, Core1 42C.

Przeskanowałam programem Avast! i nic nie wykrył; zrobiłam defragmentację dysków, odkurzyłam CCLeaner'em; i do tej pory nic. Pomyślałam o formatowaniu - ale nie posiadam płyty z Vistą.

Posiadam:

ASUS K50IN

procesor: Intel Core 2 Duo T5900 2.20GHz

układ graf. NVIDIA GeForce G102M

pamięć 4 GB RAM

karta dźwięk. Realtek ALC 662

system: Windows Vista Home SP2.

Czy znacie jakieś rozwiązanie?


(Marcin1025) #2

daj logi OTL i pełny skan Malwarebytes


(Michasiax) #3

Logi z OTL:

http://hostuje.net/file.php?id=07ca61b3 ... 6b2f9a3a92

Extras:

http://hostuje.net/file.php?id=e152d4b7 ... a41823ac22

później wrzucę plik ze skanu Malwarebytes.


(Marcin1025) #4

Piracki office?


(Michasiax) #5

Wszystkie oprogramowania mam legalne i system też skoro już był zainstalowany podczas zakupu laptopu. Zaznaczę, że ma już ponad 3 lata użytkowania. Może system chłodzący zawodzi?