Zawieszanie sie zaraz po starcie + log


(Reni S) #1

Tak jak w temacie komputer nagle, bez wszesniejszych objawow odmowil wspolpracy. Zaraz po starcie zawiesza sie uniemozliwiajac jakiekolwiek dzialania, nie mozna nic uruchomic ani tez wylaczyc go bezpiecznie. Scan dysku C i D w trybie awaryjnym nie wykazal zadnych uszkodzen, przeskanowanie ewido, Mccaffy, ad-awerem, windows defenderem nie wykazalo zadnych wirusow. Nie wiem co mozna z tym fantem zrobic. Bywa, ze komputer zawiesi sie juz przy wpisywaniu hasla a bywa ze np pozwoli uruchomic np internet...ale strona juz sie nie otworzy kompletnie, zawiesza sie wszystko..i nie mozna tego zamknac z poziomu alt-ctr-del, bo on sam w sobie chwile po otwarciu jest not responding. Dziwne jest dosc to ze jesli system nie zawiesi sie na starcie to nawet nie otwierajac niczego zuzycie procesora skaka od 100% do 0 po czym wszystko sie juz zawiesza...lacznie z myszka. Jak ten problem rozgryzc ? Co sprawdzic ? Help....


(lazikar) #2

wklej loga na początek.


(Tomek Zamlynny) #3

:arrow: w Trybie awaryjnym, działa poprawanie :?:

:arrow: konsola odzyskiwania, chkdsk /p /r

:arrow: czy próbowałeś przywrócić system :?:

:arrow: sprawdz czy nie ma konfliktu sprzętowego, start-> uruchom-> devmgmt.msc

:arrow: podgląd zdarzeń, start-> uruchom-> eventvwr.msc

:arrow: sprawdz temperatury i napiecie w Hardware softem Everest

:arrow: sprawdz na Mobo jak wyglądają kondesatory


(Reni S) #4

Dzieki za wszelkie sugestie. Nie jestem w stanie wszystkiego sprawdzic bo komp sie zawiesza i finito...W trybie awaryjnym dziala no i udalo mi sie zrobic loga wiec wklejam go na poczatek i bede sprawdzac pozostale opcje.


(Reni S) #5

?? czy powinnam usunac te linie, czy po prostu informuja o problemie??? Czy to wirus czy jakis blad??

Sprawdzilam komputer everestem ale nie jestem w stanie tego zinterpretowac wiec prosze mi podpowiedziec na co zwrocic uwage. Event wykazal troche warnings and errors badz ze strony service control menager badz DCOM.


(squeet) #6

st_szer jak podajesz co wyrzucić, podaj również sposób, w jaki to zrobić :? Poza tym - czemu wskazujesz poprawne wpisy i pomijasz złe :o Jeśli nie jesteś czegoś pewien, lepiej nie pisać, bo można nieźle namieszać w konfiguracji i systemie. Post - kosz

jelly - podaj temperatury, jakie masz w komputerze. (Everest -> Czujnik). Oprócz tego poczekaj, bo w logu jest kilka niemiłych rzeczy...


(Kuz5) #7

Log jest czysty

Ciachnij resztki:

Wpisy 015 takze mozesz skosić


(Reni S) #8

CPU 49°C (120°F) Hitachi...cos tam ta sama temperatura...ale jeszcze moge wyslac tego maila...lada moment sie zawiesi...

i jeszcze jedna informacja...w eventviewerze pojawil sie error o nastepujacej tresci : the device ROOT/ LEGACY_SYSBUS32/0000 disappeared from the system without first being prepared for removal.