2 grafiki do obliczeń.
Dziwne to jest bo reakcja jest jakiś czas taka sama. Później się zmienia ale też nie jest dobra. Przykładowo przestał dostawać tika podczas startu system. Ale za to zawiesza się w trakcie gry w WOT. YT jakiś czas zamiast się zawieszać jak dawniej wywalał sterownik ekranu i film robił się zielony a reszta obrazu dobra. Po restarcie filmu było ok ale znów za chwile wywalał. Teraz za to działa dobrze yt. Grafiki ostatnio podkręcałem, ale na nie podkręconych też się wcześniej wieszał. Dałem też teraz odrobinę napięcia na procesor i jakby stabilniej.
– Dodane 12.07.2011 (Wt) 11:56 –
A i do obliczeń, gdzie grafiki są obciążone na 100% podkręcam obie do 930 i 950MHz na rdzeń i nie wywaliło mnie ani razu w takim obciążeniu.
– Dodane 14.07.2011 (Cz) 0:35 –
Zrobiłem tak, odpaliłem obraz z drugiego ekranu podłączonego do drugiej grafiki i wszystko jest ok. Podbijając taktowanie grafik faktycznie zawiesza się sterownik podczas odtwarzania yt ale od 780 na rdzeniu. Albo grafika, albo PCIe16. Tylko dlaczego na innej płycie i innej grafice miałem taki sam problem ??? W obu przypadkach chipset ATI 790GX i teraz 990X.
– Dodane 18.07.2011 (Pn) 11:28 –
Zamieniłem sterowniki na te z hotfixem ze strony guru3d. Zamieniłe wyjście DVI na kartę ze slotu *8. No i nastąpiła zmiana, teraz nie zawiesza się podczas przeglądania yt ani flash, ale za to podczas gry, dość losowo. Efekt jest taki sam jak poprzednio, myszka zamarza, wentylatory zwalniają i kręcą się bardzo równomiernie, klawiatura zamarza, na nic nie reaguje. Pomaga tylko twardy reset.
– Dodane 21.07.2011 (Cz) 13:33 –
Wygląda na to, że BIOS F3 wgrany do płyty głównej rozwiązał sprawę. Od wgrania nie miałem ani jednego zawieszenia sprzętu.
– Dodane 25.07.2011 (Pn) 12:01 –
Odinstalowałem K10STAT, użyłem domyślnych ustawień BIOS, wyłączyłem dodatkowe rdzenie procesora i podczas obciążenia drugiej kary i tak się zawiesił :F
Co prawda bez obciążenia dodatkowego kart tylko w grze nie zawiesza się. Nie zawiesza się też gdy obie podkręcone karty liczą.
– Dodane 26.07.2011 (Wt) 8:35 –
Wczoraj zrobiłem kilku godzinny test i żadnej zwiechy nie miałem
w końcu udało się 
Zadania które wykonałem po kolei:
zmiana sterowników na 11.7b hotfix ze strony guru3d
zmiana bios płyty na F3
odinstalowanie K10STAT
przywrócenie domyślnych ustawień BIOS w tym wyłączenie dodatkowych rdzeni procesora.
No i działa.
Wcześniej próbowałem wyłączać dodatkowe rdzenie a mimo to się zawieszał więc to nie był jedyny powód. Spróbuję teraz włączyć je i zobaczymy co się będzie działo przy pozostałych funkcjach bez zmian.