Problem: Od dłuższego czasu komputer mi bardzo zamula (czasem musze czekac pól godziny na otwarcie okienka) a od niedawna nawet ZAWIESZA! (często włączam tryb awaryjny bo nie moge pracować). Dzieją się również inne dziwne rzeczy np: nie otwierają się różne pliki (klikam dwukrotnie, pojawia się klepsydra i nic) zauważyłem ze sa to pliki .exe; nie czyta tez niektórych plyt z autostartu (klepsydra i nic) tylko muszę kliknąć PPM i dać otwórz i ręcznie istalować; Czasem przy uruchamianiu zatrzymuję się na ekranie powitalnym i nic się nie dzieje, nie pojawia się pulpit.
Na dysku jest prawdopodobie tona syfu, a moje pytanie jest takie czy da sie cos z tym zrobic bez formatowania?
Dodam ze nigdy nie miałem doczynienia logami wiec prosił bym o małą intrukcję jak usunąć ewentualne linijki.
Przez chwilę myślałem że juz wszystko ok. Niestety dzisiaj znowu komputer sie zawiesza i pochwili pojawia sie ten “niebieski ekran z błędami” i sie resetuje. Dalej nie otwierają się niektóre programy np: Panel Sterowania NVIDIA albo jakies gry… Prosze o pomoc.