Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem zawieszania się komputera. Gdy pracuje wszystko jest OK , ale gdy zrobię sobie kilka minut przerwy system się zawiesza i jestem zmuszony zrestartować( mogę ruszać myszką, ale nic inne nie reaguje ) Czytałem, szukałem i nic. Wiem że to nie wina wiatraka i chłodzenia, bo rozebrałem obudowę i chłodziłem 2 dużymi wiatrakami - bez żadnego skutku.
Jeśli ktoś ma rozwiązanie albo jest mi wstanie jakoś pomóc - bardzo proszę.
Reaguje myszka, a czy reaguje np skrót cltr+alt+del ewentualnie ctrl+shift+esc? Jeśli pojawi się menadżer zadań windows to przejdź w zakładkę procesy i zobacz co zabiera ci najwięcej użycia procesora. Spróbuj też zamknąć proces explorer.exe i uruchomić go (zakładka aplikacje>nowe zadanie i wpisujesz explorer.exe). Używasz antywirusa? Opisz dokładniej co to za system i pc. Myszka na usb czy ps2? Spróbuj rozebrać obudowę i przeczyść pc z kurzu. I podaj jakie masz napięcia i jaki zasilacz(który bym obstawiał, że uszkodzony).
radzilbym sprawdzic temperatury, pamieci przeskanowac memtestem, a nawet uruchomienie jakiegos livecd np. Ubuntu,i sprawdzic czy sie zawiesi, jednak jezeli myszka reaguje to moze byc infekcja raczej, wiec log z otl sie przyda