W moim komputerze zaczął występować pewien problem, otóż mój pc działa prawidłowo można na nim wykonywać wszystkie operacje, ale gdy zaczynam grać w np. League of legends po jakimś czasie w komputerze można usłyszeć tyknięcie a następnie cały system się freezuje i trzeba zrobić reset. Wydaję mi się że to problem z dyskiem hdd - Hitachi HUA722010CLA331 1000GB który ma już 5 lat, ale po przeskanowaniu dysku w systemie windows wszystko jest niby dobrze, następnie przy przeskanowaniu przez Hd tune health status: ok i nie ma żadnych bad sektorów. Pomocy!!!
Wrzuć wyniki HDTUne health + wykres prędkości, bad sectory sa jednym a dodatkowo np. błędy odczytu.,
Jak dla mnie względnie jest OK, 1 relokowany sektor nie koniecznie coś oznacza pod warunkiem, że jego liczba nie będzie się zwiększać.
Podaj wszystkie podzespoły komputera ze szczególną uwagą dla zasilacza, potrzebny dokładny model.
Płyta glowna-- ASRock 960GM-VGS3 FX
procek --AMD FX-6300 six core processor 3.50GHz
zasilacz— AlienFactory 550w true pfc atx 2.2 12/R550
karta graficzna - gtx 750
dysk hdd – Hitachi HUA722010CLA331 1000GB
8gb RAM
W takim razie wg mnie warto spróbować inny zasilacz, ewentualnie jak nie masz skąd wygrzebać to można inny dysk przetestować. 350W wystarczy do tego kompa
Jedyne klikające elementy mogą być w dysku (mechanizmy głowicy) oraz w zasilaczu (przekaźniki).
Tym sprzętom bym się przyjrzał w pierwszej kolejności.
Zwłaszcza że uszkodzony sektor zwykle zwiastuje przyszłe problemy.