Zawirusowany komputer, brak aero, problem z antywirusem +LOG


(Martin607) #1

Witam, mam problem z PCtem brata, mianowicie:

Komputer nie chciał się uruchomić w normalnym i awaryjnym trybie. Przy próbach przywracania systemu komputer nie wykrył żadnych punktów przywracania, a powinny być. Po naprawieniu/odzyskiwaniu systemu (w szczegółach po operacji było podane "uszkodzony wolumin systemu"), komputer się włączył. Przy kolejnym uruchomieniu aero zaczęło szwankować. Raz było raz nie. Antywirus (Nod) był na stałe wyłączłony (bez możliwości włączenia), włączył się dopiero po ręcznym wymuszeniu skanowania dysków. Próba ponownego zainstalowania systemu nie powiodła się, a komputer powrócił do stanu z niedziałającym aero i antywirusem a także obniżoną wydajnością.

Podejrzewam infekcję wirusem.

Dołączam LOG i proszę o sprawdzenie go i pomoc,

będę bardzo wdzięczny

pozdrawiam

http://wklej.to/iZCZ6

http://wklej.to/K6aPJ


(system) #2

jezeli chcesz zainstalowac system od nowa to najpierw sformatuj dysk C i instalujesz


(Martin607) #3

wolałbym "uratować" obecny system


(system) #4

Czy skanowałes go też tym?

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html


(Martin607) #5

program znalazł kila infekcji jednak to nic nie pomogło.

pomógł format dysku... do dzisiaj...

od rana znowu te same problemy


(ybu) #6

Sprawdź dysk twardy np. przy pomocy programu HD Tune (zakładka Health i Error scan)

Ten wpis w dzienniku zdarzeń wskazuje na wystąpienie problemów z dyskiem.


(Martin607) #7

zgadza się, problemem był dysk, który miał bardzo dużo bad sectorów. Niestety nie obyło się bez wymiany dysku.

Temat do zamknięcia